Akcija NVO Green Home, Čistoće i TV Vijesti: Prijavite divlje deponije

Nelegalne deponije, čišćenje i uređivanje, snimaće TV Vijesti. Te lokacije, televizija će snimati i nedjeljama kasnije, ukoliko opet postanu divlje deponije
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2011. 18:19h

U ulicu Brijeg Ćukovića, u samom centru Podgorice, radnici čistoće jednom nedjeljno uzalud dolaze. Neki mještani, izgleda, ne umiju da koriste kontejnere. Takvih primjera je mnogo.

TV Vijesti, Ana Bogavac“Često se dešava da naše ekipe očiste neki lokalitet, već sjutradan, ako ne u toku istog dana, dešava se da na tom istom mjestu ponovo nađemo iste, nekad i veće količine odloženog otpada”, kazala je Senada Mulešković, PR JP “Gradska čistoća”.

Iz tog razloga će NVO Green home i Čistoća od ponedjeljka pokrenuti akciju tokom koje će građani telefonom prijavljivati divlje deponije i nepravilno odloženo smeće.Green home će, prema riječima Jelene Marojević iz NVO Green home, po dobijanju poziva informaciju prosljeđivati komunalnim službama, koje će obavještavati tu NVO o rasporedu njihovog uređenja i uklanjanja.

"Na taj način ćemo i mi biti u prilici da informišemo građane o planiranom uređenju deponija kako bi im dali mogućnost da se sami uključe u sami proces uređenja”, kazala je Marojević.

Poslije čišćenja, na mjestima gdje su bile divlje deponije, Green home će postavljati table sa upozorenjima da se ne baca smeće i saditi cvijeće. Nelegalne deponije, čišćenje i uređivanje, snimaće TV Vijesti. Te lokacije, televizija će snimati i nedjeljama kasnije, ukoliko opet postanu divlje deponije. "Mogu građani bjesomučno da prijavljuju deponije, Čistoća može bjesomučno da ih čisti, mi da snimamo dan i noć, Green home sve to da objedinjuje, ali ništa se nećedesiti dok ne počnu da pljušte kazne. TV Vijesti i naša uloga u ovom projektu nije samo da skrenemo pažnju građanima već i onima koji su odgovorni”, kaže Marijana Bojanić, urednica TV Vijesti.Projekat je finansirala američka ambasada. Naziv akcije je “Ja volim čisto!” a svi koji se u nazivu pronađu, nelegalne deponije mogu da prijave na broj 069 319 069.

Galerija

Bonus video: