Inspekcija srušila započetu kuću na Karabuškom polju

Komšija Fehim Šabotić rekao je da niko nije mogao da se suprostavi rušenju jer vlasnika nije bilo.
101 pregleda 0 komentar(a)
Rušenje kuće na Karabuškom polju, Foto: Vladimir Otašević
Rušenje kuće na Karabuškom polju, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 28.07.2011. 15:02h

Temelj započete kuće koju je počeo da gradi Refik Višnjić u naselju Karabuško polje oko podneva je srušila Inspekcija zaštite prostora Glavnog grada.

Predstavnici inspekcije, nekoliko policijskih automobila i kola Hitne pomoći došli su oko 11 časova na imanje porodice Višnjić.

Komšija Fehim Šabotić rekao je da niko nije mogao da se suprostavi rušenju jer vlasnika nije bilo.

" Inspektori su ranije u naselju dolazili nekoliko puta, međutim nismo znali da će danas doći da ruše ploču komšiji. Nismo mogli da se umiješamo jer nemamo pravo na to, a i vlasnika Refika nije bilo. Porodica Višnjić ne dolazi često u Podgoricu jer žive u Njemačkoj, tako da vjerovatno nisu ni znali za rušenje" kazao je Šabotić.

Refikov rođak Sabaudin Višnjić je pokušao da stupi u kontakt sa vlasnikom kuće ali nije uspio na vrijeme da ga obavijesti o rušenju.

" Nismo znali da će inspekcija da dođe da ruši temelj. Pošto nijesam imao rođakov broj u Njemačkoj nijesam mogao da mu javim, mada i da sam uspio ništa se ne bi promijenilo" istakao je Višnjić.

Bager koji je rušio temelje kuće se nakon nekih sat vremena pokvario tako da je rušenje temelja bilo obustavljeno par sati.

Višnjić: Samo moje ruše

Vlasnik započete kuće Refik Višnjić, kazao je “Vijestima” u telefonskom razgovoru da je trenutno u Bijelom Polju, i da 18 godina živi i radi u Njemačkoj, kao i da nije ni znao da će mu Inspekcija porušiti temelje kuće.

" Niko nas nije obavijestio o rušenju. Trenutno sam u Bijelom Polju, prije par dana sam došao iz Njemačke. Skoro sve kuće u naselju Karabuško polje su podignute bez papira, a samo moju ruše. I to je neka demokratija i pravda" kazao je Višnjić, koji je u naselju u blizini Tuzi kupio 401 kvadrat zemlje.

On tvrdi da će da digne ruke od gradnje kuće na Karabuškom polju zbog ovog događaja.

Građeno bez dozvole

Iz Inspekcije zaštite prostora saopšteno je da je izvršeno rješenje o rušenju investitoru na lokaciji Karabuško polje, koji je započeo građenje kuće površine 121 kvadrat, bez prethodno pribavljene dozvole.

" Investitor nije u roku postupio po donijetom rješenju" istakli su iz Inspekcije.

Bonus video: