"Britomartis" traži izgradnju azila i za mačke

Trenutno ne postoji registrovani azil za mačke na teritoriji Crne Gore. Izgradnjom objekta pomoglo bi se mačkama koje se nalaze na ulici preživljavajući u veoma lošim uslovima
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.07.2011. 17:20h

Društvo za zaštitu životinja "Britomartis"” počelo je sa prikupljanjem potpisa za izgradnju azila za mačke.

Zainteresovani građani mogu potpisati peticiju za izgradnju azila u pet šopovima i veterinarskim ustanovama u Podgorici. Goran Vukmanović iz „Britomartisa” kazao je da bi izgradnjom azila “ pomogli kako mačkama, tako i ljudima”.

"Svaka potencijalno sterilisana životinja doprinosi rješavanju problema množenja. Ovaj vid zbrinjavanja mačaka će takođe doprinijeti smanjenju rizika prenosa infektivnih bolesti jer će mačke biti evidentirane i liječene. Iz tog razloga je izgradnja azila za mačke neophodna", rekao je Vukmanović.

Trenutno ne postoji registrovani azil za mačke na teritoriji Crne Gore. Izgradnjom objekta pomoglo bi se mačkama koje se nalaze na ulici preživljavajući u veoma lošim uslovima.

"Nažalost, mačke koje se nalaze na ulicama su prepuštene sebi i vode vrlo tragičan život koji je u rukama često nemilosrdnih građana. Nadamo da će oni kao i mi ozbiljno shvatiti ovu problematiku i pomoći nam u realizaciji ovog projekta", kazao je Vukmanović.

Nakon što skupe dovoljan broj potpisa zahtjev će biti predat nadležnima.

Društvo za zaštitu životina “Britomartis” je nedavno osnovano, a prošle sedmice su u kafiću “iPad Kafe” u šoping centru Mol of Montenegro, organizovali manifestaciju „Na kafu sa prijateljem” u cilju podizanju svijesti kod građana da su životinje ravnopravni članovi društva. U “iPad Kafe” vlasnici pasa mogu da dođu sa svojim ljubimcima da popiju kafu.

Psi koje vlasnici dovedu u “iPad Kafe” dobijaju posude sa vodom, biskvite i kese za odlaganje izmeta.

Bonus video: