Štrajkuju, a ne žale se: Slab odziv Kolašinaca na posjetu ombudsmana

Osmoro se žalilo da su im povrijeđena prava iz oblasti radnog odnosa, restitucije imovine i neopravdano dugog trajanja sudskih postupaka
0 komentar(a)
Šućko Baković, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Šućko Baković, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 27.07.2011. 14:56h

Iznenađujuće mali broj Kolašinaca razgovarao je u srijedu sa crnogorskim ombudsmanom Šućkom Bakovićem, koji je sa savjetnicom Maricom Nišavić i saradnicima u okviru Dana zaštinika posjetio Kolašin.

Iako je dolazak zaštitnika ljudskih prava i sloboda već nekoliko dana najavljivan na lokalnim medijima, tokom više od pet sati, koliko su Baković i njegovi saradnici očekivali građane, u maloj sali Centra za kulturu samo njih osmoro je došlo narazgovor, iznoseći pritužbe.

"I nas je iznenadio mali broj Kolašinaca koji je došao na razgovor. Njih osmoro su se žalili da su im povrijeđena prava iz oblasti radnog odnosa, restitucije imovine i neopravdano dugog trajanja sudskih postupaka. Nije bilo pritužbi na rad organa lokalne uprave, pa je izostao i naš razgovor sa gradonačelnikom Miletom Bulatovićem, koji smo bili planirali nakon razgovora sa građanima", kazao je Baković.

On je bio iznenađen i što niko od rukovodstva sindikata lokalne uprave, koje je u štrajku glađu od ponedjeljka, nije došao da iznese pritužbe.

Prema Bakovićevim riječima, broj Kolašinaca koji su se minule godine javili sa pritužbama u kancelariju ombudsmana je mali, bilo ih je svega dvoje. Isti broj pritužbi o ugroženim pravima i slobodama građana stigao je i sa područja mojkovačke opštine.

Baković će sa saradnicima u petak boraviti i u toj opštini, gdje će u prostorijama zgrade Opštine od 10 do 14 sati razgovarati sa Mojkovčanima, koji smatraju da su im ugrožena ljudska prava.

Bonus video: