Sabor pravoslavne omladine, gledali virtuelnu prezentaciju budućeg hrama

Riječ je o sasvim novoj 3D virtualnoj tehnologiji poznatoj pod imenom „augmented reality“
80 pregleda 0 komentar(a)
Predstavnici Dume na Prevlaci, Foto: Željko Komnenović
Predstavnici Dume na Prevlaci, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 26.07.2011. 13:54h

18. sabor pravoslavne omladine Crne Gore obilježen je na praznik Sv. Arhanđela Gavrila na Miholjskoj Prevlaci svetom arhijerskom liturgijom koju je služio mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, rezanjem slavskog kolača i duhovnom akademijom.

Članove Bratstva, vjernike i goste među kojima su bili potpredsjednik ruske Dume, Oleg Morozov, potpredsjednik mješovitog Komiteta Ruske Federacije za Balkan, Andrej Hripunov i generalni konzul Srbije u Crnoj Gori, Marija Jovićević pozdravio je predsjednik Bratstva pravoslavne omladine Crne Gore, jerej Mijajlo Backović.

Učesnici sabora na Miholjskoj Prevlaci imali su priliku da pogledaju virtuelnu prezentaciju budućeg hrama Svetog Arhangela Mihaila koju su priredili predstavnici „Aktivnog centra“ iz Beograda.

Virtuelnu prezentaciju budućeg hrama Svetog Arhangela Mihaila priredili su predstavnici „Aktivnog centra“ iz Beograda

Riječ je o sasvim novoj 3D virtualnoj tehnologiji poznatoj pod imenom „augmented reality“ za koju su neophodne posebne naočare od tečnih kristala.

Marko Savić iz „Aktivnog centra“ je najavio da će uskoro u saradnji sa manastirom Sv Arhangela Mihaila organizovati i virtuelne obilaske manastira koje će moći pratiti svi posjetioci preko svojih „pametnih telefona“.

U kulturno umjetničkom programu učestvovali su članovi ruskog hora “Ars viva” iz Moskve, horovi “Sveti Sava” iz Podgorice i “Prepodobna mati Angelina” iz Nikšića, etno-grupa “Zahumlje” iz Trebinja i guslar Golub Bigović sa Prevlake.

Mitropolit crnogorsko primorski na Miholjskoj Prevlaci krstio je mladića iz Vašingtona, Adama Kačinskog.

Bonus video: