Japanska TV Asahi snima promotivnu reportažu o Crnoj Gori

Ekipa je obavila snimanje duž pruge Bijelo Polje-Podgorica-Bar iz voza kao i iz vazduha
0 komentar(a)
Ažurirano: 26.07.2011. 11:57h

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa Željezničkim prevozom Crne Gore, u periodu od 22. do 27. organizuje boravak ekipe japanske televizije Asahi, koja u okviru posjete snima promotivnu reportažu o Crnoj Gori.

Reportaža obuhvata snimanje putovanja vozom kroz Sloveniju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru, i pored željeznice i karakterističnog prikaza putovanja vozom “u vožnji”, pokazuje prirodne ljepote i događaje u njenoj neposrednoj blizini.

Naziv emisije je “Sa svjetskih pruga” (“Sekai no shaso kara”) i biće emitovana na TV Asahi od septembra do januara 2012. svakog dana u 22 sata, u trajanju od po 5minuta.

Kako se navodi u saopštenju Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, reportaže “Sa svjetskih pruga” predstavljaju jednu od par najgledanijih u Japanu.

Ekipa je obavila snimanje duž pruge Bijelo Polje-Podgorica-Bar iz voza kao i iz vazduha, nacionalni park Skadarsko jezero, most na Maloj Rijeci, Rijeku Crnojevića, Sveti Stefan, Bar i Podgoricu, a planirano je i snimanje Bokokotorskog zaliva, čime će se i završiti serijal.

Bonus video: