Severina omirisala borovnice u Plavu

Manifestaciju organizuju JU Centar za kulturu Plav i opština Plav, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja
96 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2011. 08:08h

Čudesna je Crna Gora, sastavljena je od brilijanata , koje sam i ja nosila, širom svijeta kao iz Crne Gore, jedan od tih dragulja i brilijanata, svakako je Plav. Dvanesti put se okupljamo i neka bude ovako za vijek i vjekova,kazala je u najavi otvaranja manifestacije „Dani Borovnice“ crnogorska manekenka Nina Stanišić, koja je u Plavu bila voditeljka programa.

Manifestaciju organizuju JU Centar za kulturu Plav i opština Plav, pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Gradonačelnik Plava Skender Šarkinović poželio je svim građanima, turistima i gostima toplu dobrodošlicu uz želju da se miris borovnice širi i van granica Crne Gore.

„Izuzetna mi je čast da budem vaš domaćin i nije mi teško biti domaćin u prelijepoj Crnoj Gori jer Plav po prirodnim ljepotama, zauzima jedno od vodećih mjesta. Dani borovnice su dani koje sa radošću dočekujemo, čuvamo tradiciju i trudimo se da naredni budu kao i ovi. A vama koji volite Plav, koji volite Gusinje i Murinu, koji volite Crnu Goru, koji ste mislima vezani za nas, neka zamiriše borovnica, odavde preko cijele Evrope do Amerike“, kazao je Šarkinović.

Predsjednik Savjeta manifestacije , ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Tarzan Milošević istakao je važnost šumskih plodova posebno borovnice, čiji će uzgoj, kako je kazao, biti jedan od profitabilnih, te podsjetio na važnost ovakvih manifesatcija.

Afirmišući poljoprivrednike i raznovrsnost seoskog života obogaćujemo i našu turističku ponudu, prepoznatljivim proizvoda od primorija, pa do sjevernog dijela Crne Gore.

Pred oko pet hiljada posjetilaca u otvaranju manifestacije učestvovala je poznata pijanistkinja Amina Nikočević (13), koja je nakon izvedene svoje numere, zvanično i otvorila manifestaciju“Dani Borovnice“, koja će trajati do 1.avgusta,a pored tradicionalne berbe borovnice, koja će se izvesti dana, programom je predviđen niz kulturnih i sportskih dešavanja.

Šlag na tortu svečanog otvaranja bio je koncert Severine Vučković, na čije pojavljivanje njeni fanovi su čekali sat vremena.

Galerija

Bonus video: