CGO: UCG da kaže jesu li studentima Pravnog fakulteta verifikovane ocjene

Iz te organizacije upozoravaju da studenti PF-a ne mogu dobiti diplomu, a mnogi ni uvjerenje o diplomiranju
100 pregleda 0 komentar(a)
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Pravni fakultet, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2011. 17:21h

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozvao je rukovodstvo Univerziteta Crne Gore (UCG) da saopšti da li su studentima Pravnog fakulteta (PF) verifikovane ocjene i, ukoliko jesu, zašto ne mogu na PF-u da dobiju uvjerenje o diplomiranju. "S obzirom na broj od više stotina studenata i značaj ovog pitanja godišnji odmor za čelnike UCG nije opravdanje da se (ne)zakonit rad odvija prema planovima dekana (Ranka) Mujovića u posljednjim danima njegovog mandata", kaže se u saopštenju CGP.

Studenti PF-a ne mogu da dobiju informaciju da li mogu ostvariti svoja prava zagarantovana Statutom Univerziteta i Ugovorom o studiranju

Zašto nema kvoruma?Oni ukazuju da Mujović zakazuje sjednicu Vijeća PF-a na kojoj bi navodno trebalo da se verifikuju ocjene studenata. "Ali, u kontinuitetu nema kvoruma, jer profesori ne žele da daju legitimitet čovjeku koji je srozao ugled PF-a i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa na tom fakultetu, već žele da upravljanje fakultetom preuzme novoizabrani dekan profesor Drago Radulović", smatraju u CGO.S druge strane, kako navode u CGO, prema nezvaničnim informacijama studentima je ocjene verifikovalo Vijeće za društvene nauke Senata UCG-a. "Ali to nije moguće potvrditi jer je u toku kolektivni odmor na Univerzitetu i njegovim organizacionim jedinicama".

Studenti ne znaju da li mogu dobiti uvjerenjeU međuvremenu, kako su kazali, studenti ne znaju da li mogu dobiti uvjerenje o diplomiranju na Pravnom fakultetu ukoliko jeste Vijeće Senata UCG-a verifikovalo ocjene "Ili dekan Mujović tu informaciju namjerno prikriva, čime želi da obezbijedi kvorum uz prisustvo studentskih predstavnika radi navodne verifikacije ocjena, a zapravo radi odlučivanja o nekoj od ostalih 25 tačaka dnevnog reda, poput one o magistraturi Veljovića", ističu u CGO.

"Zarad interesa nekih moćnika manipuliše interesima i pravima studenata što je nedopustivo"

Bonus video: