Na Ivanovim koritima počeo ljetnji kamp francuskog jezika

Ovogodišnji ljetnji kamp je u znaku planinarenja, a svakodnevne planinarske ture organizovaće profesorica francuskog jezika Ivona Jovanović
203 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.07.2011. 16:14h

Na Ivanovim koritima, u sklopu dječjeg odmarališta JU “Bečići-Lovćen”, počeo je sa radom 12. Ljetnji kamp francuskog jezika, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika u Crnoj Gori i Zavoda za školstvo.

Kamp će trajati do 30. jula.

Ovogodišnji program u kojem učestvuje 60 djece iz čitave Crne Gore, namijenjen je učenicima osnovnih škola, uzrasta od 10 do 15 godina. Uz mnogobrojne aktivnosti iz francuskog jezika koje podstiču razvoj komunikaivnih sposobnosti učenika, a koje izvode iskusni nastavnici francuskog jezika i animatori iz Francuske, kamp je obogaćen novim sadržajima.

Ovogodišnji program u kojem učestvuje 60 djece iz čitave Crne Gore, namijenjen je učenicima osnovnih škola, uzrasta od 10 do 15 godina

Ovogodišnji ljetnji kamp je u znaku planinarenja, a svakodnevne planinarske ture, uz posjetu avanturističkom parku “Lovćen”, organizovaće profesorica francuskog jezika Ivona Jovanović, član planinarskog društva „Kapetan Angel“ sa Cetinja.

Uz upoznavanje sa prirodom i planinarskim stazama NP “Lovćen”, biće organizovane mnogobrojne sportske aktivnosti, radionice na temu ekologije i prirode, izložbe, pozorišne i muzičke radionice....

I izviđači na Lovćenu

Na Ivanovim koritima istovremeno je počeo i „Kamp sjećanja“ u organizaciji izviđačkog odreda “Gojko Kruška“ sa Cetinja. Kamp predstavlja odredsko logorovanje kojem se svake godine pridruži i veliki broj odreda - prijatelja iz zemlje i inostranstva.

Ove godine će na Lovćenu biti više od 200 izviđača iz Bara, Nikšića, Podgorice, Andrijevice, Niša, Splita, Novog Sada, Skoplja. Prvi put na „Kampu sjećanja“, u saradnji sa odredom izviđača “Gigo Cerović” iz Nikšića, biće organizovan i izviđački višeboj u konkurenciji mlađih i starijih izviđača i planinki. Manifestacija će se završiti u subotu, tradicionalnim skautskim roštiljem.

Bonus video: