Komunalna policija u Budvi očistila plakate sa gradskih površina

Glavni inspektor komunalne policije Slavko Oroz, kazao je za "Vijesti“ da je podnijeto 17 prekršajnih prijava protiv onih koji su lijepili na nedozvoljenim površinama
69 pregleda 0 komentar(a)
plakati očišćeni budva, Foto: Vuk Lajović
plakati očišćeni budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 20.07.2011. 14:21h

Izvršna služba budvanske komunalne policije je u velikoj akciji uklonila sav reklamni materijal, od plakata do postera koji je u proteklih nekoliko dana izlijepljen na javnim gradskim površinama.

Ruglo koje je bilo stvoreno izlijepljevanjem plakata na gotovo cijelom slobodnom prostoru grada, od zidova zgradak, ograda, trafostanica, stubova za rasvjetu pa do drveća, preko noći je očišćeno, nakon što je komunalna policije u sinhornizovanoj akciji tokom noći cijeli "gradski prostor pročešljala“.

Glavni inspektor komunalne policije Slavko Oroz, kazao je za "Vijesti“ da je podnijeto 17 prekršajnih prijava protiv onih koji su lijepili na nedozvoljenim površinama reklamni materijal.

"Prekjuče smo i zaključili ugovor sa podgoričkom firmom, koja će za našu inspekciju raditi kao izvršna služba, čime će komunalnoj policiji biti povećana efikasnost, naročito u ovakvim slučajevima", kazao je Oroz.

Najava gostovanja raznih muzičkih zvijezda u lokalima duž Budvanske rivijere, lijepljenjem postera na javnim površinama, postala je bukvalno praksa proteklih godina.

Iz komunalne policije, su najavili da će nastaviti svakodnevnu kontrolu , te da će svako nepošotovanje odluke o komunalnom redu biti sankcionisano.

Naime, opštinskom odlukom o komunalnom redu jasno je definisana kaznena politika, te su kazne za one koji narušavaju izgled grada od 550 pa čak i do 5.000 eura.

Bonus video: