Sjekirama i kosjerima cetinjski vatrogasci ugasili požar na Obzovici

Požar koji je buktio danima su republičke službe pokušale da ugase avionima, ali to nije bilo dovoljno
0 komentar(a)
vatrogasci, Foto: Danijela Lasica
vatrogasci, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 20.07.2011. 12:24h

Nakon 48 sati, cetinjski vatrogasci uspjeli su da ugase požar koji je buktio na Obzovici.

Iako je vatra uhvatila veću površinu šume i niskog rastinja na toj teritoriji Cetinja, Vatrogasna jednica grada, prvi dan nije mogla doći do požara zbog nepristupačnosti terena.

Požar su republičke službe pokušale da ugase avionima, ali to nije bilo dovoljno. Komandir cetinjskih vatrogasaca Peđa Moštrokol, kaže „da su morali onda preuzeti sve u svoje ruke“.

"Kompletna jednici je bila na terenu i momci su morali da prokrče prvo više od dva kilometra šume, kako bi naši kamioni mogli da stignu do mjesta požara i ugase vatru. Istina je da nam je na raspolaganju bila kompletna pomoć koju država i grad mogu da pruže, ali ja se prije svih moram zahvaliti momcima, koji dva dana dali sve od sebe, kako požar ne bi napravio veće probleme", kaže Moštrokol.

Vatrogasna jednica Cetinje inače posjeduje tri savremena i skupa vozila za gašenje požara, vrijedna 300 hiljada eura, ali im prilikom ovog posljednjeg požara, nijesu mogla mnogo pomoći da osim baratanja šmrkom za vodu, nijesu pokazali i vještinu korišćenja sjekira i kosijera.

Bonus video: