U Tivtu prekršen zakon, tokom sezone asfaltirali put

Iz Direkcije za investicije i razvoj Tivta podsjećaju da je ranije završeno proširivanje krivine kod keteringa aerodroma i mosta na toj saobraćajnici
57 pregleda 0 komentar(a)
tivat radovi, Foto: Željko Komnenović
tivat radovi, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 19.07.2011. 18:01h

Podgorička firma „Tehnoput“ proširila je i asfaltirala kilometar i 300 metara lokalnog puta koji pored piste tivatskog aerodroma vodi do plaže Kalardova i Ostrva cvijeća.

Za te radove je opštinskim programom uređenja i asfaltiranja saobraćajnica izdvojeno 28.000 eura.

Zanimljivo je da se, u direktnoj koliziji sa ranijim saopštenjem opštinske Komunalne policije da nema kršenja odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tokom sezone, lokalna uprava odlučila da u špicu sezone uređuje taj put.

Dok je mehanizacija „Tehnoputa“ izvodila radove, brojni turisti i mještani koji su automobilima krenuli do popularne plaže Kalardovo i Ostrva cvijeća kretali su se otežano do kupališta, a prvog dana radova na proširenju saobraćajnice formirala se i kolona vozila koja je čekala da mašine završe posao.

Iz Direkcije za investicije i razvoj Tivta podsjećaju da je ranije završeno proširivanje krivine kod keteringa aerodroma i mosta na toj saobraćajnici.

Taj posao, vrijedan 27.000 eura, radila je firma „Namkom“, koja je uredila rigole i kanale na pojedinim dionicama lokalnih puteva.

U kapitalnom dijelu budžeta za sanaciju i asfaltiranje saobraćajnica na području opštine obezbijeđeno je oko 100.000 eura.

Iz opštinske direkcije nijesu saopštili šta će sa preostalim dijelom puta koji vodi do Kalardova i Ostrva cvijeća, koji je potpuno zapušten i dotrajao.

Bonus video: