Patuljasta crna pudla Nora osvojila šampionski pehar na Cetinju

Svi učesnici dobili su diplome, dok su prvaci rasa i osvajači prva tri mjesta po FCI grupama dobili pehare
67 pregleda 0 komentar(a)
izložba pasa, Foto: Danijela Lasica
izložba pasa, Foto: Danijela Lasica
Ažurirano: 19.07.2011. 17:23h

Patuljasta crna pudla Nora, vlasnice Gordane Petrović Ćetković iz Beograda, osvojila je šampionski pehar na ovogodišnjoj devetoj međunarodnoj izložbi pasa svih rasa CACIB, održanoj na Cetinju.

U organizaciji cetinjskog Kinološkog društva “Orlov Krš” i Prijestonice-Cetinje, u gradskom parku “13 jul”, prodefilovalo je skoro 400 pasa iz tridesetak evrospkih zemalja. Po riječima Vaska Mudreše, predsjednika Kinološkog saveza Crne Gore i predsjednika Kinološkog društva “Orlov krš”, na cetinjskoj izložbi prikazali su 98 različitih rasa pasa među kojima i neke rase poput “Chow chow”, “Fila Brasileiro” i “Caniche – Standard, White” koje još nijesu viđene na ovim prostorima.

Nora šampionka na majku

Vlasnica ovogodišnjeg šampiona kazala je da je njena Nora, baš kao i njena majka, vice šampion te da je pobjednik oko 30 takmičenja.

Drugo mjesto pripalo je Sibirskom haskiju vlasnika Cace i Iva Milovića iz Bara, dok je trećeplasirani bio Posavski gonič vlasnika Suzane Lujanac iz Hrvatske

Nora je pobjedila na oko 30 takmičenja pasa

Pobjednik VI FCI grupe koji je ujedno i pobjednik memorijala “Veselin Veso Vukmirović” kao i prethodne godine je Crnogorski planinski gonič Baki, vlasnika Živka Dragaševića iz Pljevalja.

Svi učesnici dobili su diplome, dok su prvaci rasa i osvajači prva tri mjesta po FCI grupama dobili pehare.

Bonus video: