Otvorena rekonstruisana zgrada Internog odjeljenja nikšićke bolnice

Izgrađena su i opremljena nova odjeljenja za neurologiju, infektivno i dijalizu, ugentni blok i lift
819 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 18:02h

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović i ministar zdravlja dr Miodrag Radunović, otvorili su rekonstruisanu zgradu Internog odjeljenja nikšićke Opšte bolnice.

Radunović je podsjetio da je prva bolnica u Nikšiću zadužbina Knjaževine Crne Gore, jer je bolnica „Knjeginja Zorka” otvorena 1887. godine, a da je Opšta bolnica danas najveća po kapacitetima i području koje pokriva.

„Ministarstvo zdravlja i Fond za zdravstveno osiguranje prepoznali su potrebu izgradnje novih objekata i uložena su značajna sredstva u rekonstrukciju nikšićke bolnice, više od 1,1 milion eura, dok se u Bijelom Polju radi Dom zdravlja vrijedan tri miliona“, kazao je on.

Opšte bolnica uvrštena u pilot projekat reforme

Ministar je podsjetio i da je Opšta bolnica u Nikšiću uvrštena u pilot projekat reforme sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a da će novom strategijom razvoja bolničkog sektora biti formirano osam zdravstvenih centara.

Dr Ilija Ašanin, direktor bolnice, rekao je da je projekat finansirala Vlada, preko Direkcije za javne radove, a da je vođeno računa da se zadrži spoljašnji izgled objekta sagrađenog 1955. godine.

Izgrađena su i opremljena nova odjeljenja za neurologiju, infektivno i dijalizu, ugentni blok i lift

Izgrađena su i opremljena nova odjeljenja za neurologiju, infektivno i dijalizu, ugentni blok i lift.

„Ovo je jedan od najznačajnijih i do sad najvećih ostvarenih ciljeva u kontinuiranom procesu promjena u našoj ustanovi, započetih 2007. godine“, rekao je Ašanin.

On je kazao da je riješen i vječiti problem nedostatka ljekara u toj oblasti, jer je školovano šest specijalista, a na specijalizaciji je još dvoje.

Galerija

Bonus video: