Članovima Vijeća Pravnog fakulteta miliji odmor od Veljovićeve magistrature

Pored Mujovića, u Komisiji za pisanje izvještaja su prodekan za nastavu Dražen Cerović i profesor iz Srbije Milenko Kreća
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 15:25h

Većina članova Vijeća Pravnog fakulteta nije željela radno da provede prvi dan godišnjeg odmora, pa nije održana sjednica na kojoj je trebalo da se odluči kada će director Uprave policije Veselin Veljović braniti magistarski rad.

Sjednici je prisustovalo 14 od ukupno 29 članova, a ponovo je samo jedan nedostajao kako bi Vijeće moglo da donosi odluke.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da se pozivu odlazećeg dekana Ranka Mujovića odazvalo 10 profesora i četiri studentska predstavnika u Vijeću.

Pozivu odlazećeg dekana Ranka Mujovića se odazvalo 10 profesora

Nakon što četiri puta u posljednjih 10 dana nije uspio da obezbijedi kvorum, izvori “Vijesti” navode da Mujović nije odredio datum kada bi mogla da bude održana nova sjednica.

Malo je vjerovatno da će Mujović zakazati sjednicu prije završetka godišnjeg odmora, pa će Veljović, kome je odlazeći dekan mentor, odbranu magistarskog morati da sačeka barem do septembra.

Suočen sa problemom kako da konačno obezbijedi kvorum za sjednicu Vijeća na kojoj bi, između ostalog, trebalo da se odluči kada će Veljović braniti magistarski rad, Mujović je prošle sedmice odložio početak godišnjeg odmora.

Mujović praktično suspendovao ranije rješenje rektora Predraga Miranovića, prema kojem su svi zaposleni na Univerzitetu Cme Gore na odmoru od ponedjeljka

Više izvora potvrdilo je tada "Vijestima" da je Mujović praktično suspendovao ranije rješenje rektora Predraga Miranovića, prema kojem su svi zaposleni na Univerzitetu Cme Gore na odmoru od ponedjeljka, 18. jula, kako bi sjednica Vijeća pošto-poto bila održana.

"Pravni fakultet donio je novo rješenje da su uprava i stručne službe obavezne da rade cijelu sljedeću sedmicu", naveo je tada pouzdani izvor "Vijesti".

Više izvora potvrdilo je tada “Vijestima” da su iz uprave Pravnog fakulteta obavijestili profesore -članove Vijeća, da ih na sjednicu poziva niko drugi do Miranović koji je, međutim, već neko vrijeme u inostranstvu.

Mujovićevi oponenti smatraju da odlazeći dekan uz pomoć Miranovićevog autoriteta želio da obezbijedi kvorum za sjednicu Vijeća, ali mu to nije pošlo za rukom.

Trebali bi se "skupiti na plaži"

Prva neodržana sjednica Vijeća bila je zakazana u petak, 10. Jula, ali se pojavilo svega 11 od ukupno 29 članova Vijeća.

Četiri dana kasnije, sjednici je prisustovalo 14 vijećnika, a samo jedan je nedostajao da bi Vijeće moglo da donosi odluke, između ostalih i o Veljovićevom magisterijumu.

Nakon što ipak nije bilo kvoruma, Mujović je zakazao novu sjednicu za prošli petak, ali su ga ubrzo studentski predstavnici obavijestili da neće moći da dođu, pa je odlazeći dekan ipak odlučio da se sjednica održi juče.

Nakon što su obaviješteni da Mujović planira da održi sjednicu prvog dana godišnjeg odmora, pojedini zaposleni su sarkastično predlagali da bi se trebali okupiti na plaži.

Većina članova Vijeća sjednice bojkotuje zbog Mujovića, a ne zbog Veljovićevog magistarskog rada.

Većina članova Vijeća sjednice bojkotuje zbog Mujovića, a ne zbog Veljovićevog magistarskog rada

Oni smatraju da je odlazeći dekan izgubio legitimitet zbog svih dešavanja na Pravnom fakultetu u posljednjih više od godinu dana.

Veljović bi uskoro trebalo da magistrira na temu "Međunarodno priznanje država u međunarodnom javnom pravu".

Veljović magistrira na temu "Međunarodno priznanje država u međunarodnom javnom pravu"

Komisija za postdiplomske studije, na čijem čelu je Radoje Korać, krajem juna usvojila izvještaj komisije za pisanje izvještaja o magistarskom radu i predložila Vijeću da ga usvoji.

Pored Mujovića, u Komisiji za pisanje izvještaja su prodekan za nastavu Dražen Cerović i profesor iz Srbije Milenko Kreća.

Galerija

Bonus video: