Severina svečano otvara "Dane borovnice" u Plavu

Delegacija Opštine Plav, u saradnji sa Opštinom Stari grad (Sarajevo), organizovala je najavu tradicionalne manifestacije „Dani borovnice ¨"Plav, 2011"
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 14:04h

Delegacija Opštine Plav, u saradnji sa Opštinom Stari grad (Sarajevo), organizovala je najavu tradicionalne manifestacije „Dani borovnice ¨"Plav, 2011" , a obilježena je defileom učesnika od Vječne vatre do Baščaršijskog trga, gdje su priređeni svečani program i obraćanje zvaničnika dva grada.

Od Vječne vatre je prema Baščaršiji krenula raspjevana povorka s mažoretkinjama "Dana borovnice" - djevojkama odjevenim u nošnje, noseći korpe borovnica, te članovima kulturno - umjetničkih društava: "Plavsko jezero" iz Plava, "Biseri Bjelašnice" iz Trnova, "Baščarčija" iz Sarajeva.

Animatorka kulturne djelatnosti u JU Centar za kulturu iz Plava Sena Vatić kazala je "Vijestima“, da je interesovanje u Sarajevu za ovu manifestaciju bilo veliko, te najavila spektakularni koncert za otvaranje ove manifestacije 22.jula.

"Tokom defilea djevojke su brojnim prisutnim građanima Sarajevima dijelile borovnicu iz Plava, na šta su građani sjajno odreagovali. Najviše interesovanja pokazano je za nošnje, za kolo alaturko i igru s puškom, a posebno zastupljenost tri nacionalne nošnje , što je i karakterističnost KUD "Plavsko jezero" a ujedno se time pokazuje multikulturalnost Plavske opštine i Crne Gore,tako da "Dani borovnice" promovišu između ostalog multikulturalnost u regionu" – kazala je Senada Vatić, animatorka kulturnih djelatnosti i koreograf u folklornom društvu "Plavsko jezero".

Karavan je tako najavio dvanaestu po redu manifestaciju "Dani borovnice“ Plav 2011, čije je otvaranje zakazano za 22.jul sa svečanim defileom i koncertom poznate hrvatske pjevačice Severine Vučković“, kazala je Vatić, pozivajući sve da dođu na otvaranje manifestacije, koja svojim raznovrsnim programom, pruža za svakog po nešto.

Galerija

Bonus video: