Baranka nastupala sa Bono Voksom pred 70.000 ljudi

Strugar i njeni sugrađani Magdalena Jovetić i Saša Mijović bili su jedini predstavnici Crne Gore na toj manifestaciji
324 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.07.2011. 08:43h

Nikoleta Strugar, profesorica klavira u barskoj Muzičkoj školi, imala je prošle sedmice jedinstvenu priliku - da sa gitarom u ruci nastupi pred više od 70.000 ljudi.

I to ne bilo gdje, već na čuvenom Olimpijskom stadionu u Berlinu, rame u rame sa Bonom Voksom, legendarnim pjevačem irske grupe U2.

Za nesvakidašnji doživljaj Nikolete Strugar zaslužna je proslava tridesetogodišnjice međunarodne organizacije „Umjetnost življenja“, koja od prvog dana na svim meridijanima promoviše zdrav način života i harmoniju čovjeka sa prirodom.

Strugar i njeni sugrađani Magdalena Jovetić i Saša Mijović bili su jedini predstavnici Crne Gore na toj manifestaciji, čiji je centralni događaj bio višesatni multikulturalni program na Olimpijskom stadionu.

Spektakl u na stadionu

“Nastupale su japanske glumice koje izlaze iz lotosovog cvijeta, bugarski muzičari sa bubnjevima, plesači sa Tajlanda, ruski balet... Ja sam bila članica ansambla „Hiljadu gitara“ u kojem je bilo hiljadu gitarista iz čak 150 zemalja svijeta. Iako gitara nije moj prvi instrument, nije bilo nikakvih problema. Odsvirali smo „Amejzing grejs“ i „Havijanu“, a kruna večeri uslijedila je kada je na istu scenu izašao Bono Voks i otpjevao ’Drevnu ljubav’, kazala je Strugar.

Mlada barska profesorica priča da je bilo “fascinantno vidjeti toliko ljudi sa svih strana svijeta, svih mogućih boja kože, koji se vesele bez ijedne kapi alkohola i zapaljene cigarete”.

Ja sam bila članica ansambla „Hiljadu gitara“ u kojem je bilo hiljadu gitarista iz čak 150 zemalja svijeta.

“Čak nam se šef obezbjeđenja na stadionu požalio da u karijeri još nije imao ovakav događaj - da se dosađuje na radnom mjestu! Činilo mu se kao da nije radio svoj posao”, ispričala je Strugar.

Tokom petodnevnog boravka u Berlinu, rekla je ona, veličina i harizma svjetske kulturne metropole izvirala je sa svakog njegovog trga i iz svake njegove ulice.

Barani se zabavljaju

“Nemoguće je porediti sa nečim impresije nastupom hora dječaka starih od pet do 15 godina, sa vjekovnom tradicijom, u znamenitoj Berlinskoj katedrali. Svojevremeno je i Bah dirigovao njime”, kazala je Strugar.

Galerija

Bonus video: