Pljevlja: Starački dom bez zaposlenih otvoren uoči izbora

U najavi postupka za izbor izvođača radova navedeno je da je Dom starih u Pljevljima namijenjen za smještaj raseljenih lica iz BiH, Hrvatske i Kosova
679 pregleda 2 komentar(a)
Dom starih Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Dom starih Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.04.2018. 08:50h

Potpredjednik Vlade Milutin Simović otvorio je juče u Pljevljima Starački dom čija je izgradnja koštala oko 2,2 miliona eura.

Otvaranje doma upriličeno je pet dana pred izbore, uprkos činjenici da trenutno nema nijednog zaposlenog i da je u njemu smješteno svega šest starih lica.

Kapacitet doma je 68 mjesta.

O njima će brinuti zaposleni iz Doma za stare u Bijelom Polju i Risnu, koji su privremeno angažovani.

Nezvanično je rečeno da će konkurs za izbor direktora biti objavljen naredne sedmice, a nakon toga i konkurs za prijem radnika.

Funkciju vršioca dužnosti direktora obavljaće Kenana Strujić.

U najavi postupka za izbor izvođača radova navedeno je da je Dom starih u Pljevljima namijenjen za smještaj raseljenih lica iz BiH, Hrvatske i Kosova.

U lokalnoj upravi više puta su isticali da je dom namijenjen i za smještaj najstarijih Pljevljaka

Opština Pljevlja obezbijedila je zemljište za gradnju doma a finansirala je i izgradnju potrebne komunalne infrastrukture.

Dom ima podrum, prizemlje i tri sprata.

Glavni donator projekta je EU, a značajan finansijski doprinos pružile su SAD, Italija, Njemačka, Norveška, Švajcarska, Danska, Turska. Program je podržao i Visoki komesarijata Ujedinjenih nacija za izbjeglice i OEBS.

Bonus video: