Ljepote Crne Gore opile učesnike relija "Montenegro trophy"

Najmlađi učesnik bila je jednoipogodišnja Anastasija Vuković kojoj je to drugi reli, dok su najstariji takmičari prešli 70 godina
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.07.2011. 13:23h

Ljetnji džip reli, 12. po redu, koji je organizovao "Montenegro trophy", okupio je oko 50 posada iz Crne Gore i regiona koji su za tri dana prešli stazu dugu 252 kilometra vozeći kroz prelijepe šumske komplekse Crne Gore i Republike Srpske.

Najmlađi učesnik bila je jednoipogodišnja Anastasija Vuković kojoj je to drugi reli, dok su najstariji takmičari prešli 70 godina. Među učesnicima bila je i Monika Rignon Bret iz Francuske koja je nakon penzionisanja odlučila da zemlja njenog boravka bude Crna Gora, Darko Mašović iz Kopenhagena, ali i nezaobilazni Mirko Lipovac sa harmonikom.

Prvog dana učesnici relija imali su priliku da uživaju u ljepotama Pive, vozeći preko Žive, do Plužina i sela Mratinja. Ručak je organizovan na visoravni Vučevo, a zatim se makademskim putem, kroz prašumu Perućicu, stiglo do Dragoš Sedla i vidikovca zbog koga je, kako rekoše mnogi, vrijedjelo krenuti na reli.

Sa preko 1.700 metara nadmorske visine učesnici relija su pored šume u kojoj je još uvijek iskonska priroda prepuštena sebi, a ne čovjeku, mogli da vide i vodopad Skakavac koji pada sa visine od preko 70 metara.

Večernji sati rezervisani su bili za obilazak NP „Sutjeska“, spomenika na Tjentištu i Savi Kovačeviću, gdje je predsjednik SUBNOR-a Andrija Nikolić održao čas iz istorije evocirajući uspomene na bitku u kojoj je poginulo više od 7.000 boraca.

Nakon toga logorska vatra, kozaračko kolo, partizanske pjesme ali i sevdalinke.

Drugog dana učesnici relija su vozeći kroz kanjon Ćehotine, preko Bukovice, stigli do Pljevalja, gdje je u blizini rudokopa organizovano takmičenje u spretnosti.

Pehari su podijeljeni u hotelu „Pljevlja“ gdje su džipadžije uz muziku proslavili završetak uspješnog trodnevnog druženja i obećali da će ponovo doći jer, kako rekoše, priroda i društvo sa relija su nezamjenjivi.

Slobo Milatović nedostižan

Poligonska vožnja bila je samo za one najspretnije. Titulu najboljeg ponio je Nikšićanin Slobo Milatović.

Darko Mašović iz Kopenhagena bio je drugi na ispitu spretnosti, dok je treće mjesto pripalo Nikšićaninu Draganu Grgureviću.

Dijana Vuković, Anastasijina mama, dobila je posebno priznanje jer je bila jedina dama vozač koja je na ispitu spretnosti „ukrstila koplja“ sa muškarcima i osvojila peto mjesto.

U orjentacionoj vožnji najbolje su bile ekipe „Lovaca“. Prvo mjesto pripalo je posadi „Lovac 3“ koju su činili Slobo Milatović i Ranko Lalatović, drugi su bili Vesko Kontić i Gago Đukanović iz ekipe „Lovac 1“, dok je treće mjesto osvojila ekipa Barovići i Labudovići.

Svi pobjednici orjentacione vožnje su iz Nikšića. Nakon sabiranja bodova ekipa Sloba Milatovića je zauzela prvo mjesto u generalnom plasmanu, posada Momčila Mićunovića bila je druga, dok je treće mjesto pripalo ekipi Veska Kontića.

Galerija

Bonus video: