U vrtiće prijavljeno duplo više mališana

U periodu od prvog do 12. jula roditelji će potpisivati ugovore o boravku mališana, te će se konačan broj budućih polaznika znati 15. jula
0 komentar(a)
vrtići - upis, Foto: Luka Zeković
vrtići - upis, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.07.2011. 16:38h

U vrtiće Javne predškolske ustanove „Ljubica Popović” prijavilo se 3.049 djece što je duplo veći broj od kapaciteta vrtića.

Upis djece svih uzrasta u vrtiće Javne predškolske ustanove “Ljubica Popović” trajao je dvije nedjelje, a završen je 27. juna.

U periodu od prvog do 12. jula roditelji će potpisivati ugovore o boravku mališana, te će se konačan broj budućih polaznika znati 15. jula.

Kapacitet vrtića za ovogodišnji upis djece JUP “Ljubica Popović” biće za 1.723 djece od čega 502 za jaslice, a ostalih 1.221 za vrtićki uzrast.

Tačan broj će se znati nakon sklapanja ugovora

Danka Novović pomoćnik direktora kazala je da će se grupe u kojima će boraviti mališani realizovati nakon potpisivanja ugovora, te tačnog saznanja koliki je broj ovih uzrasta.

U periodu od prvog do 12. jula roditelji će potpisivati ugovore o boravku mališana

"Prijavljeno je 3.049 mališana, ali tek nakon sklapanja ugovora sa roditeljima znaćemo tačan broj djece koja će boraviti u našim vrtićima. Dosadašnja praksa je pokazala da se broj budućih polaznika promijeni do zaključenja i potpisivanja ugovora sa njihovim roditeljima", kazala je Novović.

Dokumentacija za prijavu mališana morala je sadržati izvod iz matične knjige rođenih, potvrdu o zaposlenosti oba roditelja dok su korisnici materijalne pomoći morali dostaviti i potvrdu iz socijalnog formulara koja se uzimala u vrtiću.

Bonus video: