Herceg Novi od sjutra bez problema sa vodom

Kupljena je nova sajla i ostali materijal, u šta je hercegnovski Vodovod investirao oko 300 eura i sjutra bi trebalo da bude završena opravka
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.06.2011. 17:19h

Vodosnabdijevanje Herceg Novog iz sistema Trebišnjica-Plat trebalo bi da se normalizuje sjutra.

Od 12. juna iz tog sistema je na Debeli brijeg umjesto uobičajenih 400 stizalo između 150 i 320 litara vode u sekundi. Zbog smanjenog dotoka, u Vodovodu su bili prinuđeni da crpe veću količinu vode iz lokalnog izvorišta Opačica, kao i da uvedu povremene restrikcije.

Tehnički direktor JP Vodovod Milorad Velaš je bio na Vodostanu, u Konavlima, i sa kolegama iz hidroelektrane Trebišnjica utvrdio da je razlog smanjenog dotoka tehničke prirode. Zbog oštećenja metalne sajle koja reguliše rad igličastog plovka, protok vode je bio smanjen.

“Kupljena je nova sajla i ostali materijal, u šta je hercegnovski Vodovod investirao oko 300 eura i sjutra bi trebalo da bude završena opravka. Zbog toga će u prijepodnevnim satima biti obustavljen dotok vode na dva do tri sata”, kazao je Velaš.

On se nada da će od sjutra Hercegnovljani iz sistema Plat, cjevovodom kroz Konavle u susjednoj Hrvatskoj, dobijati uobičajenu količinu vode.

Najveća bokeljska opština iz tog sistema dobija oko 70 odsto vode za piće.

Bonus video: