HN: Počelo uklanjanje objekata u kojima su živjele romske porodice

Radnici preduzeća „Čistoća“ i „Komunalno stambeno“ početkom februara su čistili ovo područje
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.04.2018. 13:39h

Uklanjanje deset nelegalnih objekata na Šištetu u Igalu u kojima su do nedavno živjele romske porodice počelo je danas na inicijativu Službe komunalne policije i inspekcijskog nadzora.

“Radove na rušenju izvodi firma Bekomerc, a odvoz smeća koje će biti odloženo na deponiji Tisove grede, hercegnovska “Čistoća”. I prilazni put je malo proširen kako bi mehanizacija mogla proći, kazala je načelnica komunalne policije Marija Andrić.

Podsjećamo, radnici preduzeća „Čistoća“ i „Komunalno stambeno“ početkom februara su čistili ovo područje. Tada je najavljeno da će ovaj posao u potpunosti biti završen nakon preseljenja romskih porodica u Drenovik.

Početkom aprila u hercegnovskom naselju Drenovik podijeleni su ključevi novosagradjenih kućica za sedam romskih porodica sa 27 članova. Izgradnju su finasirale njemačka organizacija HELP, njemačko ministarstvo inostranih poslova i Opština Herceg Novi. Ukupan projekat košta 240.000 eura.

Inače, ovaj dio na brdu Šištet od oko 18 hiljada kvadrata u vlasništvu je Instituta Dr Simo Milošević, koji je u junu 2016. godine tužio romske familije zbog uzurpacije zemljišta i bespravno podignutih objekata, koje su u nelegalnom naselju živjele 25 godina.

Galerija

Bonus video: