Osnovci u Kolašinu narednu školsku godinu počeće u novom objektu

Radovi na novoj kolašinskoj školi počeli su 2008. a naredne godine su bili prekinuti zbog ekonomske krize
70 pregleda 0 komentar(a)
škola Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
škola Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 29.06.2011. 15:47h

Kolašinski osnovci narednu školsku godinu počeće u novoj školi.

"Završetkom objekata u kojem će biti smještena OŠ “Risto Manojlović” i Škola za osnovno muzičko obrazovanje, stvoriće se izvanredni uslovi za obrazovanje najmlađih Kolašinaca", kazao je ministar prosvjete Slavoljub Stijepović, koji je zajedno sa direktorom Direkcije za javne radove Žarkom Živkovićem i gradonačelnikom Miletom Bulatovićem obišao gradilište osnovne škole.

Stijepović je podsjetio da su dvije trećine budžeta ministarstva, kada je riječ o investicionom dijelu, usmjerene na sjever Crne Gore.

Radovi na novoj kolašinskoj školi počeli su 2008. a naredne godine su bili prekinuti zbog ekonomske krize, pa, kako je kazao direktor Direkcije za javne radove, minulih šest mjeseci intenzivirani i ovog ljeta će biti privedeni kraju.

"Vrijednost radova na tom objektu je oko 5,6 milona eura. U njemu će biti 20 učionica opšte namjene i šest kabineta, sportska sala sa 200 mjesta, dječji dnevni boravak i ostali prateći sadržaji neophodni za izvođenje savremenog nastavnog procesa. Takođe biće izrađena i dva sportska objekata", kazao je Živković, napominjući da su nedavno raspisani i tenderi za izvođače infrastrukturnih priključaka.

Prema riječima gradonačelnika Bulatovića, završetkom nove škole stvoriće se uslovi da zgrada stare gimnazije u kojoj je do sada izvođena nastava za učenike od prvog do četvrtog razreda postane muzejski prostor.

Bonus video: