Savjet RTCG ponovo raspravlja: Vojičiću se klima fotelja

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, za očekivati je da Savjet ni danas ne usvoji finansijski izvještaj za 2010
0 komentar(a)
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojičić i Simonović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.06.2011. 08:25h

Savjet Radio-televizije Crne Gore (RTCG) ponovo će danas raspravljati o finansijskom izvještaju za prošlu godinu, a eventualno neusvajanje tog dokumenta moglo bi da uslovi i smjenu generalnog direktora Branka Vojičića.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, za očekivati je da Savjet ni danas ne usvoji finansijski izvještaj za 2010. prema kojem je RTCG ostvario gubitak od 1,2 miliona eura, čime bi se otvorio put za izjašnjavanje o Vojičiću.

Izvori “Vijesti” smatraju da je ovakav scenario realan, s obzirom na to da menadžemnt RTCG do sinoć nije odgovorio skoro ni na jedno od brojnih pitanja članova Savjeta.

Savjet RTCG prošlog utorka nije usvojio finansijski izvještaj za 2010. godinu, a menadžmentu je naloženo da pojasni kako je lani trošen novac građana.

Članovi Savjeta su u prošlu srijedu zatražili detaljne informacije o poslovanju RTCG, između ostalih, i imena i prezimena svih osoba kojima je RTCG lani isplatio 470.000 eura na ime autorskih honorara.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: