„Otvoreni dan“ Knightsbridge škole u Tivtu

Sa mališanima iz Amerike, Irske, Rusije i Kanade radi nastavni kadar, takođe internacionalan, iz Crne Gore, Kanade, Trinidada i Srbije.
61 pregleda 0 komentar(a)
OTvoreni dan Tivat, Foto: Željko Komnenović
OTvoreni dan Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 23.06.2011. 12:01h

Internacionalna škola „Knightsbridge School Montenegro“ koja je od septembra počela da radi pod krovom bivšeg podmorničkog hotela u Tivtu priredila je otvoreni dan.

Cilj „open day“ programa bio je upoznavanje zainteresovanih sa načinom rada uz predstavljanje prve generacije učenika škole. Administrator Knightsbridge škole, Tamara Radaković kaže da su zadovoljni pokazanim interesovanjem djece i roditelja.

„Dolaze djeca sa svojim roditeljima, obilaze školu, zadovoljni su onim što vide a mi smo zadovoljni onim što možemo da im pokažemo. Sve što ih zanima trudimo se da im pokažemo, da ih uputimo na sve što se ovdje dešava i upoznamo sa načinom našeg rada i kako razmišljamo.

Nastava danas nije bila uobičajena, bilo je više igre nego rada. Tu su i naše kolege koje rade za ljetnji kamp.

Oni si obučeni da rade sa djecom i da ih animiraju. Ljetnji kamp će trajati šest sedmica i na njemu će djeca učiti engleski jezik kroz igru, kroz razne aktivnosti, ići će na jedrenje, na planinarenje, igraće se raznih igara. Komuniciraće međusobno na engleskom jeziku i učiti engleski jezik.“, istakla je naša sagovornica.

„Knightsbridge School Montenegro“ počela je sa radom u Tivtu na poziv kompanije Porto Montenegro koja im je dala prostorije bivšeg hotela podmorničara. Počeli su ovu školsku godinu sa dva, a u junu će je završiti sa deset đaka uzrasta od 3 do 9 godina koji godišnju školarinu plaćaju 10.000 eura.

Sa mališanima iz Amerike, Irske, Rusije i Kanade radi nastavni kadar, takođe internacionalan, iz Crne Gore, Kanade, Trinidada i Srbije.

Obzirom na razvojne planova Tivta, projekte Porto Montenegro, Luštica Develpoment, Katari diar, Sveti Marko prema Tamarinim riječima rašće i interesovanje za ovu školu koja će širiti svoje kapacitete.

„Trenutno našu školu teoretski mogu da pohađaju i naša djeca uzrasta do pet godina. Radimo na tome da omogućimo da crnogorski državljani mogu da pohađaju našu školu što će biti moguće čim dobijemo potrebne licence. Proces je u toku, papiri se razmatraju i pitanje je dana kad ćemo dobiti potrebne licence.“, najavila je Tamara Radaković.

Pored raznih interaktivnih igara i pjesme „Knightsbridge School Montenegro“ u „otvorenom danu“ učenicima i roditeljima obezbijedio je i posluženje za koje se pobrinuo tivatski hotel „Perper“.

Bonus video: