Novac dali prije 3 godine, a još nijesu uselili u stanove

Desetak nezadovoljnih vlasnika stanova iz dvije zgrade preko puta Dječje bolnice, koje su kupili kod preduzeća “Ave Marija Koljčevič”
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.06.2011. 15:00h

Desetak vlasnika stanova iz dvije zgrade preko puta Dječje bolnice, koje su kupili kod preduzeća “Ave Marija Koljčevič”, okupili su se, negodujući što se, iako su platili prije tri godine, još uvijek nijesu uselili u svoje stanove.

Vlasnik stana Ljubomir Karadžić kazao je „Vijestima” da je oko 100 osoba kupilo stanove u pomenutim dvjema zgradama tokom 2007. i 2008. godine kod Mikija Ivanovića, za koga ne znaju da li je jedan od direktora ili suvlasnika u firmi „Ave Marija Koljčević”.

"I pored svih naših molbi i insistiranja, svi mogući rokovi su probijeni. Prema Ivanoviću smo bili korektni, jer smo znali da je bila ekonomska kriza, ali dobili smo samo lažna obećanja da ćemo useliti za deset dana, pa za mjesec, a evo, prošle su tri godine", kazao je Karadžić.

U zgradu potrebno uložiti još desetak hiljada eura

On smatra da je u zgradu, u kojoj je kupio stan od 60. 000 eura, potrebno uložiti još desetak hiljada eura, da se sprovedu struja i voda.

"Svi smo dali novac i preveli stanove na sebe, ali još nijesmo uselili, iako je Ivanović uzeo pare. On bi nas jurio da smo mi njemu dužni, a mi njega nijesmo do posljednjih nekoliko mjeseci, jer nemamo drugi izlaz", rekao je Karadžić.

Prema njegovim riječima, ima stanara koji su zbog pomenutih problema tužili Ivanovića, ali da sudski postupci teku sporo.

I pored svih molbi i insistiranja stanara, svi mogući rokovi su probijeni

Novica Raičević je stan kupio 2008., kada mu je rečeno da će krajem te godine zgrada biti završena.

"To ni do današnjeg dana nije urađeno. Niti ima kakvog napretka, niti se zna kada ćemo moći da se uselimo. Sad nam je rečeno da će sve biti završeno iduće nedjelje, ali niko ne dolazi, niti vidimo da se bilo šta radi", kazao je Raičević.

On je rekao da postoji mogućnost da vlasnici stanova angažuju advokata, ukoliko se uskoro ne usele u svoje domove.

Ivanović: Tehnički prijem za dva dana

Ivanović je kazao da će se vlasnici stanova useliti za desetak dana, a u međuvremenu, će im biti odezbijeđeni struja i voda.

"Struju će dobiti za dva dana kada će biti gotov tehnički prijem. Za vodu smo predali zahtjev, te će biti uvedena za desetak dana", rekao je Ivanović, dodajući da će liftovi u zgradama biti završeni po useljenju.

Ne shvatajući zašto se vlasnici stanova bune, „kada je oko 90 odsto njih dobijalo kirije, što im niko u Crnoj Gori ne bi dao", Ivanović je istakao da za to ima i potvrde.

Galerija

Bonus video: