„Noćni vukovi“ stigli u Crnu Goru

Pedesetak članova najbrojnije bajkerske grupe na svijetu, ruskih „Noćnih vukova“ nedavno su posjetili Crnu Goru, promovišući veliki skup bajkera u Sevastopolju
71 pregleda 0 komentar(a)
Noćni vukovi, Foto: Željko Komnenović
Noćni vukovi, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 21.06.2011. 16:33h

Pedesetak članova najbrojnije bajkerske grupe na svijetu, ruskih „Noćnih vukova“ nedavno su u Budvi ispred hotela „Park“ održali promociju 15. međunarodnog Bajk šou-a, koji će se od 15. do 16.jula održati u Sevastopolju.

Bratstvo „Noćnih vukova“ iz Rusije sa bajkerima iz Crne Gore vozili su na maršruti od Budve do Bara, posjetili hram Svetog Jovana Vladimira u Baru, prisustvovali službi u crkvi Svih Svetih u Dobrim Vodama na Velikom pijesku.

Predsjednik „Noćnih Vukova“, Aleksandar Hirurg za „Vijesti“ kaže da je promocija ove bajkerske grupe čiji je počasni član i Vladimir Putin u Crnoj Gori bila na fonu njihovog predstavljanja kao bajkerskog bratstva „bez društvenih podjela i granica, na bazi prijateljstva i časti“.

„Za dvadeset godina postojanja osnovali smo 34 podružnice u Rusiji, Ukrajini, Bjelorusiji, Makedoniji, Srbiji, Rumuniji, Makedoniji i Letoniji. Pozivamo naše prijatelje motocikliste, zaljubljenike u moto sport i slobodna prostranstva iz čitavog svijeta da nam se priključe u Sevastopolju“, kaže Hirurg ističući da su glavni ciljevi „vukova“ promovisanje jedinstva pravoslavnih naroda, „jedinstva Rusije i bratstva naših vještački podijeljenih naroda“.

On naglašava da je sevastopoljski Bajk šou prošle godine posjetilo blizu 50.000 ljudi i da su ovaj događaj ispratili brojni evropski mediji, a blagoslovio moskovki patrijarh Kiril.

Pod motom „Naša istorija, naša legenda, naš put“, tokom dvodnevnog bajk šou-a koji se u Sevastopolju održava od 1995. planirani su koncerti, sportska takmičenja, i nastupi ansambala Baltičke i Crnomorske flote.

„Noćni vukovi“ su u žižu javnosti dospjeli tokom nedavne posjete Vladimira Putina Beogradu, kada je predsjednik podružnice „vukova“ iz Srbije, Goran Jovanović Fonza odgledao sa ruskim premijerom fudbalski meč na Marakani.

Bonus video: