Fekalije na elitnoj plaži na Svetom Stefanu

Ekipe Vodovoda nijesu u mogućnosti da tehnički na kanalizacioni sistem prikopčaju četiri višespratne vile koje se nalaze na samoj pjeni od mora naspram grad - hotela
123 pregleda 0 komentar(a)
fekalije Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
fekalije Sveti Stefan, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 19.06.2011. 08:36h

Problem izlivanja fekalija na istočnoj svetostefanskoj plaži ni ove sezone, po svemu sudeći, neće biti riješen, jer ekipe Vodovoda nijesu u mogućnosti da tehnički na kanalizacioni sistem prikopčaju četiri višespratne vile koje se nalaze na samoj pjeni od mora naspram grad - hotela „Sveti Stefan“.

Nakon što su mještani Svetog Stefana pozvali JP „Vodovod i kanalizaciju“ da riješi problem vila koje imaju septičke jame na samoj plaži, i istakli da se uveče vrši pražnjenje, nakon čega se fekalije izlivaju u more, direktor ovog javnog preduzeća Milenko Medigović je kazao da, nažalost, tehnički nije izvodljivo da se zgrade priključe na kanalizacioni sistem.

" Nakon što smo dobili poziv od mještana , u nekoliko navrata smo pokušavali da izvršimo priključivanje na sistem ovih zgrada, ali to je tehnički neizvodljivo. Jedina mogućnost je da se to uradi nakon izgradnje pješačke staze „lungo mare“ u koju će biti ugrađen i kanalizacioni sistem" kazao je Medigović.

Izgradnja šetališne staze uz istočnu svetostefansku plažu trebalo bi da započne nakon sezone, poslije gotovo pune dvije decenije obećanja, koje su razne opštinske vlasti izreda davale prilikom dolaska na čelo metropole turizma.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: