Džaković i Skupština blokirali i odbojku u Budvi

Opština više ne finansira “Budvansku rivijeru” - privatni klub povezivan sa Svetozarom Marovićem
144 pregleda 6 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
OK Budvanska rivijera, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 10.04.2018. 13:20h

Početak rada novoosnovanog Odbojkaškog kluba “Budva“ onemogućen je, zbog blokade Skupštine opštine.

To u pismu upućenom gradonačelniku Draganu Kapoviću navodi sekretar za društvene djelatnosti Đorđije Pribilović.

On ističe da se na dnevnom redu SO nalaze dvije ključne odluke - rješenje o davanju saglasnosti na Statut kluba i izmjene odluke o bližim uslovima, načinu, postupku i kriterijumima za dodjelu sredstava iz budžeta za sportske klubove.

“Odbojkaški klub ‘Budva’ čiji je osnivač Opština Budva u 100 odsto iznosu, ne može da se registruje kod resornog ministarstva, ukoliko osnivač nije dao saglasnost na Statut kluba. Samim tim, funkcionisanje kluba i početak rada je onemogućen“.

SO nije zasjedala tri mjeseca, a najnovija blokada uslijedila je jer nezavisni odbornik Stevan Džaković ne prisustvuje zasjedanjima.

Džaković je tas na vagi u SO i traži da DF i Demokrate ispune obećanje i potpišu predlog izmjena Zakona o izboru poslanika i odbornika...

Još nije poznato da li će se do kraja mjeseca održati sjednica SO.

Opština Budva je krajem prošle godine formirala novi odbojkaški klub, nakon što je odbila da finansira “Budvansku rivijeru“ - privatni klub povezivan sa porodicom šefa organizovane budvanske kriminalne grupe Svetozarom Marovićem.

Presudom podgoričkog Privrednog suda, OK „Budvanska rivijera“ moraće da isplati opštinskom preduzeću Mediteranski sportski centar 229.739 eura na ime duga za korišćenje dvorane.

Taj klub je godinama iz opštinskog budžeta dobijao najmanje 220.000 eura, a bio je i šampion države.

Bonus video: