Razbojnici prijetili Tućijima da će im odvesti dijete

Porodicu Tući su zatvorili u kupatilo, uz prijetnju pištoljima da moraju nabaviti još 50.000 eura i da će ih nazvati telefonom za dva sata
497 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2011. 13:06h

Pokrenuta je istraga protiv petorice mladića, osumnjičenih za razbojništvo nad vlasnikom marketa “Bos” Draganom Tućijem i njegovom porodicom 9. juna oko tri sata ujutro u podgoričkom naselju Stari aerodrom u Podgorici.

Četvorica razbojnika, prije nego su opljačkali porodicu Tući, vezali su ih i tukli, dok je peti, osumnjičen da, iako je znao, nije policiji prijavio da se priprema pljačka.

U rješenju o pokretanju istrage se navodi da su osumnjičeni vezali lisicama Ljubicu Tući, suprugu Draganovu, tražili da im kaže gdje je sef sa novcem i prijetili da će joj odvesti dijete.

Za krivično djelo "razbojništvo" su osumnjičeni:

  • Dragiša S. Vukašinović (29) iz Danilovgrada
  • Rifat A. Jasavić (37) zvani Rifko
  • Milan Lj. Stojković zvani Henes iz Vladičinog Hana
  • Dejan B. Krstevski (43) zvani Bunker iz Kumanova

Danilovgrađanin Marko M. Šaranović (27) osumnjičen za krivično djelo “neprijavljivanje pripremanja krivičnog djela”.

Okrivljeni Vukašinović, Jasavić, Stojković i Krstevski su 9. juna oko tri sata poslije ponoći, napali Dragana Tućija, suprugu Ljubicu, sina Stefana i kćerku Dijanu.

Vezali su ih i udarali, a zatim i opljačkali. U rješenju za sprovođenje istrage se navodi da su osumnjičeni došli autopmobilima “audi” i “polo” do kuće Tućija u Ulici Veljka Vlahovića 50.

Zaključali porodicu u kupatilo

Potom su se, maskirani fantomkama i naoružani pištoljima, popeli na terasu kuće pomoću merdevina.

Dragan Tući se od buke probudio i izašao iz spavaće sobe. Tada su ga osumnjičeni napali, udarali po glavi i oborili na pod, a zatim mu ruke vezali “lisicama” na leđa.

Tako su nastavili da ga udaraju po tijelu i glavi, mučili elektrošokovima i zahtijevali da im kaže gdje je sef i novac.

Stojković je u policiji rekao da su razbojništvo počinili sva četvorica, s tim što je on držao merdevine

Nakon što im je Dragan Tući rekao da se novac nalazi u marketu “Bos”, okrivljeni su preturali po kući. Potom su lisicama vezali Ljubicu Tući, te i od nje tražili da im kaže gdje je novac, prijeteći da će joj odvesti dijete ukoliko ne kaže gdje je sef i novac.

U rješenju se navodi da su Stefana Tućija oborili na pod i stavili mu ćebe preko glave, a zatim iz kuće odnijeli tri hiljade eura, ključeve od tri vozila, novčanik sa 150 eura, tri sata, kao i veću količinu zlatnog nakita. Porodicu Tući su zatvorili u kupatilo, uz prijetnju pištoljima da moraju nabaviti još 50.000 eura i da će ih nazvati telefonom za dva sata.

Različite verzije osumnjičenih

Osumnjičeni Vukašinović ne spori da je učestvovao u ovom razbojništvu, ali kaže da je imao svijest kao da čuva stražu: On negira da je Jasavić učestvovao u pljački, a da Šaranović nije znao da oni pripremaju razbojništvo.

Jasavić je rekao da nema veze sa ovim krivičnim djelom, te da je bio u stanu kada su “Vukašinović i dva Srbijanaca” vratila se u stan sa kesama, i da mu je tada bilo jasno da su opljačkali Dragana Tućija jer je njegov komšija.

Stojković je istražnom kazao da su oni to učinili, ali da on nije ulazio u kuću, već, “Dragiša, Dejan i treći momak”.

Stojković je u policiji rekao da su razbojništvo počinili sva četvorica, s tim što je on držao merdevine. Krstevski se branio ćutanjem. Šaranović je naveo da je otišao u kuću svog zeta Vukašinovića, te kada se vratio u stan sa još tri osobe, shvatio da je izvršena neka pljačka, navodi se u rješenju za sprovođenje istrage sudije Bašovića.

Galerija

Bonus video: