Radnici Skupštine najavili štrajk, pominju i samospaljivanje

Moramo se boriti za svoja prava koja nam pripadaju po Ustavu i zakonu, rekao je sindikalac Momir Joksimović
116 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.06.2011. 08:55h

Sindikalna organizacija Skupštine Crne Gore (SOSCG) najavila je da će stupiti u štrajk ukoliko se ne poboljša materijalni položaj zaposlenih u toj instituciji, ne isključujući mogućnosti radikalnih oblika iskazivanja nezadovoljstva.

Predsjednik SOSCG Momir Joksimović kazao je ‘’Vijestima” da je prekjuče, službenim dopisom predsjedniku Skupštine Ranku Krivokapiću, potpredsjednicima parlamenta, predsjedniku poslaničkih klubova, Administrativnog odbora i generalnom sekretaru, ukazao na loš materijalni položaj službenika u Skupštini.

Navodeći da je stanje zaposlenih “više nego žalosno i tužno”, Joksimović je rekao da su članovi Sindikata ''izuzetno homogeni, složni i jedinstveni u svom stavu u kojem će istrajati''.

''Moramo se boriti za svoja prava koja nam pripadaju po Ustavu i zakonu. Raspoloženje u Sindikatu je da se pribjegne i nekim radikalnijim potezima. Sve je u opticaju ako se ne udovolji našim zahtjevima, pa i štrajk. Čak ćemo se i spaliti i donijeti bidone ako treba, ali o tom po tom'', upozorio je Joksimović.

On je istakao i da će skupštinski Sindikat ispuniti sve zakonske pretpostavke kako poslodavac ne bi mogao da im zamjeri na koracima koje budu preduzimali, ukoliko im se ne udovolji zahtjevima.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: