Tivat spremno dočekao početak ljetnje sezone

Turistička inspekcija je već na terenu, a dogovoreno je da tokom ovogodišnje turističke sezone na području opštine bude angažovan jedan inspektor.
0 komentar(a)
Plaža Tivat, Foto: Željko Komnenović
Plaža Tivat, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 16.06.2011. 19:08h

Pomoćnici ministra održivog razvoja i turizma Predraga Sekulića zaduženih za sektor turizma i inspekcijski nadzor Nebojša Popović, Željka Radak-Kukavičić i Olivera Brajović, direktor Nacionalne turističke organizacije Saša Radović i v.d. glavnog turističkog inspektora, Svetlana Šljivančanin tokom posjete Tivtu ocijenili su da je najmanja primorska opština spremno dočekala sezonu.

„Veoma je važno što je trend izdatih odobrenja za rad i kod privatnog smještaja u Tivtu u porastu“, istakao je pomoćnik ministra Nebojša Popović dodajući da u Tivtu nema izraženih problema koji prate odvijanje sezone.

Tokom razgovora sa predstavnicima lokalne uprave i tivatske turističke privrede o pripremi sezone zaključeno je da u najkraćem roku svi zakupci kupališta trebaju potpisati neophodne ugovore i pribaviti odobrenja za rad, koji izdaje opštinski sekretarijat za privredu.

Jedna od tema bila je i evidencija prihoda i naplate boravišne i turističke takse, a akcenat sastanka bio je inspekcijski nadzor. Očekuje se da taj segment ovog ljeta bude pojačan i koordiniran u cilju suzbijanja sive ekonomije.

Turistička inspekcija je već na terenu, a dogovoreno je da tokom ovogodišnje turističke sezone na području opštine bude angažovan jedan inspektor.

„Povremeno će biti organizovane i koordinirane inspekcijske kontrole“, najavila je glavni turistički inspektor Svetlana Šljivančanin. Ističući da će akcenat ove godine biti dat na naplatu boravišne i turističke takse, direktor NTO Saša Radović je rekao da se ove u odnosu na prošlu godinu, očekuje nešto uspješnija sezona i da će u cilju animiranja gostiju organizovati i dnevne zabave na plažama.

Gosti će tek da stižu

U kompleksu „Plavi horizont“ trenutno boravi 300 gostiju, a u subotu se očekuje dolazak od 150-200 turista tako da će od narednog vikenda u hotelu boraviti između 450 do 500 gostiju.

Plaža u uvali Trašte ovih dana u prosjeku bilježi posjetu od oko hiljadu kupača, kojima je na raspolaganju plažni bar i restoran.

Cijene iznajmljivanja ležaljki i suncobrana nisu mijenjane u odnosu na prošlu godinu tako da posjetioci plaže za komplet - dvije ležaljke i suncobran treba da plate 8, a gosti hotela 5 eura, dok cjelodnevni parking do kraja juna iznosi dva, a od 1 jula ta usluga će koštati tri eura.

Bonus video: