Stanari zgrade na Malom brdu dobili vodu

Iako se mislilo da je uzrok problema neispravna crpna stanica, utvrđeno da je uzrok kvara bio kvar na zatvaraču
0 komentar(a)
Malo brdo, Foto: Vesko Belojević
Malo brdo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 16.06.2011. 16:22h

Stanari zgrade S na Malom Brdu tek su u 13 časova dobili vodu nakon što su tri dana slavine u njihovim stanovima bile suve.

Iako se mislilo da je uzrok problema neispravna crpna stanica tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid kazao je da su naknadnom provjerom glavnih šahtova na magistralnom cjevovodu 200mm utvrdili da je uzrok kvara bio kvar na zatvaraču koji je uslovio smanjenju pritiska.

"Nestašica vode u stambenoj zgradi S na Malom Brdu prijavljena je u večernjim satima 14. juna. Ekipe nešeg preduzeča izašle su na teren narednog dana i nijesu mogle pronaći uzrok smanjenja pritiska u samoj zgradi.

Jedino objašnjenje u tom trenutku bio je neispravnost hidroforskog uređaja obzirom da su okolne zgrade imale normalno vodosnadbijevanje.

Ponovnim obilaskom šireg područja Malog Brda ekipe JP “ Vodovoda i kanalizacije “ i detaljnom provjerom glavnih šahtova na magistralnom cjevovodu 200mm konstatovan je manji kvar na sektorskikom zatvaraču koji je uslovio smanjenju pritiska. Pritisak je normalizovan juče u 13 časova" kazao je Makrid.

Stanari zgrade S vodu nijesu imali od utorka, kada im je najavaljno da će radnici “Vodovoda” tog dana raditi na vodovodnoj mreži. Međutim, voda nije stigla ni tokom večeri ni naredna dva dana.

Bonus video: