Privrednici u Herceg Novom protestuju jer "Pauk" odnosi auta kupcima

Predsjednica udruženja ugostitelja Marina Vasiljević kazala je da je privrednicima u Starom gradu, a naročito zakupcima tezgi na zelenoj pijaci, ugrožen posao.
127 pregleda 0 komentar(a)
Protest HN, Foto: Slavica Kosić
Protest HN, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.06.2011. 16:29h

Oko 80 malih privrednika, među kojima su ugostitelji, trgovci, zlatari, zakupci tezgi na zelenoj pijaci, svi koji imaju radnje ili poslovne prostore u Starom gradu, potpisali su zahtjev da „pauk“ ne diže vozila iz Ulice desete hercegovačke brigade, koja vodi od autobuske stanice do zelene pijace.

Oni su se okupili ispred zgrade Opštine tražeći od lokalne uprave da interveniše.

Predsjednica udruženja ugostitelja Marina Vasiljević kazala je da je privrednicima u Starom gradu, a naročito zakupcima tezgi na zelenoj pijaci, ugrožen posao.

Oni imaju dozvolu da do sedam sati ujutro dovezu robu i nije problem da svoje automobile ostave negdje drugo ako nema mjesta u ulici.

Međutim, svakodnevno se dešava da turisti koji dođu da kupe nešto na pijaci ostave automobile dvadesetak minuta i pauk ih odnese.

Duško Rašović, zakupac tezge, kaže da je 17 godina na pijaci i da nikada nije bilo problema kao ove godine.

Petar Bigović, koji ima kuću i firmu u toj ulici, zalaže se da “pauk” ne diže vozila koja imaju dozvolu za parkiranje.

Njemu konkretno je ugrožen posao, jer klijenti ne mogu da dođu autom do njegove firme, a i svoje privatno auto mora svako jutro da premješta na neki od parkinga i da ga vraća poslije tri sata.

Marko Kise je, ispred Udruženja ribara, kazao je da problem prave parkirana vozila radnika JP “Vodovod”, preduzeća “Mješovito” i zaposlenih u bankama.

Tvrdi da bi parking trebalo prvenstveno omogućiti onima koji žive od rada na pijaci, a ne da radnici “Vodovoda” i drugih firmi od sedam do 15 sati blokiraju ulicu.

Privrednici su razgovarali sa Tomicom Miloševićem, glavnim administratorom Opštine, koji je kazao da je odluka o zabrani parkiranja u Ulici desete hercegovačke brigade iz 2008. godine, ali da će narednih dana razmotriti zahtjeve malih privrednika i pokušati da nađu zadovoljavajuće rješenje.

Bonus video: