Na Cetinju se otvara Fakultet za pomorstvo

Dogovor o otvaranju odjeljenja FZP na Cetinju, postignut je u Kotoru, tokom sastanka gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića sa dekanom prof. Danilom Nikolićem.
50 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 14:32h

U Prijestonici Cetinje, od naredne studijske godine, sa radom će početi odjeljenje Fakulteta za pomorstvo iz Kotora – smjer menadžment u pomorstvu.

Dogovor o otvaranju odjeljenja FZP na Cetinju, postignut je u Kotoru, tokom sastanka gradonačelnika Cetinja Aleksandra Bogdanovića sa dekanom prof. Danilom Nikolićem.

Prvi upisni rok počeće u skladu sa terminom upisa na Univerzitetu Crne Gore , počev od 21. juna, dok će drugi upisni rok biće realizovan sredinom narednog mjeseca, a treći krajem avgusta.

Pravo upisa steći će kandidati koji su završili najmanje četvrti stepen srednjeg obrazovanja. Upis kandidata za prvu godinu studija biće obavljan u prostorijama Srednje stručne škole na Cetinju, gdje će biti i smješten smjer menadžment u pomorstvu FZP.

Uz prvu godinu osnovnih studija, koja će početi u septembru tekuće godine, nastava na smjeru menadžment u pomorstvu na Cetinju biće realizovana i za studente druge i treće godine iz Prijestonice, koji su do sada studirali u Kotoru.

Kvalitet nastave na FZP – smjer menadžment u pomorstvu biće u skladu sa svim kriterijumima Univerziteta Crne Gore, a nastava će biti organizovana po uzoru na druge fakultetske jedinice UCG.

Partneri u realizaciji projekta otvaranja FZP – smjer menadžment u pomorstvu su Prijestonica Cetinje, Fakultet za pomorstvo – Kotor i Srednja stručna škola – Cetinje. Smjer u Prijestonici otvoren je na inicijativu studenata i profesora koji studiraju na isturenom odjeljenju FZP u Budvi.

Bonus video: