Cimbaljević je pomalo opterećen mržnjom prema jednom ministru

Dinoša je rekao da bi primio Cimbaljevića da je to zatražio
62 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 12:45h

Izvršni direktor LGBT Foruma Progres Zdravko Cimbaljević lijepljenjem plakata u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava pokazao je da ne poštuje državne institucije, smatra resorni ministar Ferhat Dinoša.

Cimbaljević je lijepljenjem plakata na zidove, vrata, kancelarije i liftove Ministarstva, kako je saopšteno iz Foruma Progres, uputio protest Dinoši, zahtijevajući njegovo razumnije i odgovornije ponašanje. Cimbaljevića je nakon toga obezbjeđenje Uprave policije pozvalo na informativni razgovor.

“Cimbaljević je izvršio upad u prostorije Ministarstva za ljudska i manjinska prava i pokazao da ne poštuje državne institucije, da je pomalo opterećen mržnjom prema jednom ministru i sklon korišćenju nedemokratskih sredstava koja su na ivici nasilja”, rekao je Dinoša agenciji MINA.

Dinoša tvrdi da je Crna Gora stvorila i stvara svu logistilku za istinsku zaštitu prava seksulanih manjina

On je kazao da je Cimbaljević učinio to bespotrebno i na štetu organizacije na čijem je čelu.

Dinoša je rekao da bi primio Cimbaljevića da je to zatražio i da bi se u razgovoru došlo do pojašnjenja u vezi sa pitanjima u kojima postoje razlike.

“Pogotovo po pitanju korišćenja instituta afirmativne akcije LGBT osoba i iznalaženja zajedničkih rješenja u pravcu zaštite prava i položaja seksulanih manjina u crnogorskom društvu shodno najboljim evropskim standardima, ali i specifičnostima društva”, kazao je Dinoša.

Vrata ministarstva ostaju otvorena

On tvrdi da je Crna Gora stvorila i stvara svu logistilku za istinsku zaštitu prava seksulanih manjina.

Dinoša je rekao da je Cimbaljević shvatio svoju grešku

Dinoša je kazao da će Ministarstvo za ljudska i manjinska prava nastaviti da stvara zakonsku i drugu regulativu u pravcu zaštite ljudskih prava svakog pojedinca i svake manjinske grupe.

“Vrata mog ministarstva ostaju otvorena za saradnju sa svima u ovom pravcu. Nadam se da ih Cimbaljević neće više niti otvarati niti zatvarati nogom”, kazao je on.

Dinoša je rekao da je Cimbaljević shvatio svoju grešku, poručujući da u Ministarstvu nemaju namjeru da taj slučaj procesuiraju na neki drugi način.

Bonus video: