Dario Amdović jedini predstavnik CG na HIPPO takmičenju u engeskom

"Posebno me raduje to što ću predstavljati Crnu Goru na tako velikom takmičenju i što sam stigao do finala. Pošto imam tu čast da predstavljam svoju zemlju, trudiću se da to uradim na najbolji mogući način i da u Veneciji osvijtlim obraz svoje zemlje i škole", poručio je Dario
225 pregleda 0 komentar(a)
Dario Amdović, Foto: Svetlana Mandić
Dario Amdović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 10.04.2018. 10:28h

Dario Amidović, učenik osmog razreda Osnovne škole "Luka Simonović" iz Nikšića, jedini je predstavnik Crne Gore koji ce učestvovati na finalnom HIPPO takmičenju iz engleskog jezika koje ce se održati u Veneciji, 12. i 13.maja.

Dario je na osnovu učesća u prethodna dva kruga takmičenja ostvario broj bodova koji mu je omogućio učešće u finalu. Prema njegovim riječima engleski jezik uči od malih nogu, a prije takmičenja se spremao sa mentorkom Oliverom Đurović. Priznaje da je u prvoj rundi imao velika očekivanja, a ostvareni rezultati su pokazali da to nije bilo bez razloga.

"Posebno me raduje to što ću predstavljati Crnu Goru na tako velikom takmičenju i što sam stigao do finala. Pošto imam tu čast da predstavljam svoju zemlju, trudiću se da to uradim na najbolji mogući način i da u Veneciji osvijtlim obraz svoje zemlje i škole", poručio je Dario.

Kako je kazao tokom takmičenja imao je veliku podršku od strane porodice i prijatelja, pa mu je to dalo dodatni vjetar u leđa.

Bonus video: