Nekoliko zgrada na Malom brdu dva dana bez vode

Tehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid kazao je da se prepumpna stanica koja se ugasila nalazi u objektu koji “Vodovod” ne održava.
0 komentar(a)
malo brdo, Foto: Vesko Belojević
malo brdo, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 15.06.2011. 15:37h

Stanari nekoliko zgrada na Malom brdu od utorka od devet ujutro su bez vode, i za to krive radnike "Vodovoda", koji su, kako navode, na mrežu priključili dvije nove zgrade.

Iz "Vodovoda" je saopšteno da su stanari bez vode zbog toga što se ugasila crpna stanica koja snabdijeva te zgrade. "Vodovod" je obavijestio stanare da novdu neće imati u utorak, u periodu od 9 ujutro do 21 čas, zbog radova na vodovodnoj mreži. Međutim, i nakon završenih radova stanari su i dalje bez vode.Stanari, međuti, ne misle tako.

Prema riječima stanara Pera Bogojevića, razlog zbog čega nemaju vodu je taj što su radnici "Vodovoda” priključili na mrežu dvije novoizgrađene zgrade, zbog čega stari potrošači nemaju dovoljan pritisak.

On je rekao da će danas ići u "Vodovod” kao i da će preko svoga advokata podnijetu tužbu protiv tog preduzeća.

Stanar zgrade "S" Nikola Vukotić kazao je da su "Vodovodu" bili neljubazni i da tvrde da treba da se obrati Elektrodistribuciji i Mjesnoj zajednici.

"Radove su izvodili u blizini naše zgrade, a nakon završetka radova došlo je do problema u vodosnabdjevanju. Zgrada ima četri ulaza i sigutrno 40 stanova, u potkrovlju i višim spratovima uopšte nema vode, dok u prizemlju samo malo kapa", kazao je Vukotić.

Pero Bogojević je kazao da je zvao u srijedu više puta dostupne brojeve JP "Vodovod i kanalizacije" da mu objasne zbog čega nema vode, ali su ga iz tog preduzeća uputili na Elektrodistribuciju, zbog problema sa crpnom stanicom.

"U utorak smo bez vode bili od devet ujutru do devet uveče zbog radova na cjevovodu prečnika 200 milimetara. Iz “Vodovoda” su mi kazali da nisu nadležni, a iz Elektrodistribucije kažu takođe da nije do njih. Zvao sam Agenciju za stanovanje, “Elektro Popović” servis za koje sam čuo od komšija da održavaju crpnu stanicu, ali oni takođe kažu da to ne rade. Ne znam više kome da se obratim, a da nije mali broj ljudi koji nemaju vodu, dovoljno je reći da nema “kapi vode” da se kupi u prodavnici ispred zgrade", kazao je Bogojević.Makrid: Nijesmo nadležniTehnički direktor “Vodovoda” Filip Makrid kazao je da se prepumpna stanica koja se ugasila nalazi u objektu koji “Vodovod” ne održava."Građani treba da se obrate onome ko je nadležan za održavanje crpne stanice, odnosno s kim su sklopili ugovor. Mislim da je to u nadležnosti Agencije za stanovanje", rekao je Makrid.

Bonus video: