Cimbaljević lijepio plakate za Dinošu! Delić: To je nevaspitano

“I ovog puta sam odlučio da izađem sam ispred LGBT zajednice, jer se ostali plaše kamera”, kazao je Cimbaljević “Vijestima”.
112 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 14:50h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osvanulo je danas izlijepljeno plakatima upućenim prvom čovjeku tog Vladinog resora Ferhatu Dinoši.

Direktor NVO LGBT Forum Progresa Zdravko Cimbaljević, ogorčen zbog kontinuiranih Dinošinih izjava o LGBT osobama, ušao je u Ministarstvo, ostavio u arhivi preporuke Savjeta Evrope za položaj te populacije i izlijepio plakate.

“Popravi svoje ministrovanje ili olakšaj Vladi i društvu svojom ostavkom”, piše na jednom od njih.

Nakon desetak minuta lijepljenja plakata po zidovima Ministarstva, obezbjeđenje ga je odvelo na desetominutni informativni razgovor.

Prvi čovjek Forum Progresa, i jedna deklarisana LGBT osoba u Crnoj Gori, nakon što je objasnio razloge svlojih aktivnosti, kazao je kako je riječ bila o performativnom činu, kojim je želio da natjera Dinošu da shvati da mora da radi svoj posao.

“I ovog puta sam odlučio da izađem sam ispred LGBT zajednice, jer se ostali plaše kamera”, kazao je Cimbaljević “Vijestima”.

On se požalio i da ga je obezbjeđenje pozvalo na ljudski razgovor, ali da su ga tom prilikom vukli za ruku.

“Počeo sam da vičem, nakon čega su ljudi počeli da gledaju u nas”, kazao je on.

Pomoćnik ministra Sabahudin Delić, koji je i pozvao obezbjeđenje, kazao je da je iznenađen Cimbaljevićevom akcijom, kvalifikujući njegovo ponašanje kao neprimjereno i nevaspitano.

“Iznenađen sam, ovo se nikada nije desilo”, kazao je Delić.

Dinoša, kojem su poruke bile upućene, a koji se u tom trenutku nije nalazio na radnom mjestu, istakao je u telefonskom razgovoru kako nije obaviješten o incidentu, te da je za aktivnosti Cimbaljevića saznao upravo od “Vijesti”.

Galerija

Bonus video: