Bogdanović: Prijestonica pomogla Tamari Jovović koliko je moguće

Riječ je o maksimalnom iznosu jednokratne pomoći koju Prijestonica Cetinje može uputiti licima u stanju socijalne potrebe
0 komentar(a)
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
BOGDANOVIC, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 15.06.2011. 12:42h

Povodom navoda objavljenih u tekstu „Tamarinu operaciju platiće država“ („Vijesti“, 15. Jun 2011. godine), Kabinet gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Bogdanovića, poslao je reagovanje, koje prenosimo integralno:

Tokom posljednjih dana, domaća javnost, posredstvom nekoliko medija, upoznata je sa slučajem teško oboljele petogodišnjakinje Tamare Jovović.

Tom prilikom, pojavila se i spekulacija kako Prijestonica Cetinje nije odgovarala na zahtjeve porodice Jovović, kojima je tražena pomoć u cilju odlaska njihove maloljetne ćerke na liječenje u inostranstvo, te da gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović na iste nije adekvatno reagovao, uz konstataciju da „nije odgovorio, kao da ne postojimo“.

Koristimo priliku da informišemo javnost da je navedna tvrdnja vjerodostojna u dijelu da je Prijestonica Cetinje dobila zahtjev za pomoć petogodišnjoj Tamari Jovović (zaveden pod brojem 01-031/11-686-3), uz koji je bila priložena i odgovarajuća medicinska dokumentacija:

  • otpusna lista sa epikrizom
  • ehokardiografski nalaz (Univerzitetska dječja klinika, Beograd – kardiohirurgija).

Međutim, navodi da gradonačelnik Bogdanović, odnosno nadležni u lokalnoj upravi, nijesu odgovorili na taj zahtjev, ne odgovaraju činjeničnom stanju.

Naime, Prijestonica Cetinje, u sklopu programa socijalne pomoći, uputila je finansijsku pomoć porodici Jovović (odluka gradonačelnika), na ime pomoći njihovoj kćerki Tamari.

Na posljetku, izražavamo nadu da ćemo, svi zajedno doprinijeti da naša maloljetna sugrađanka što prije dobije neophodnu medicinsku njegu, uz zahvalnost javnosti koja aktivno doprinosi ostvarenju tog cilja

Riječ je o maksimalnom iznosu jednokratne pomoći koju Prijestonica Cetinje može uputiti licima u stanju socijalne potrebe.

Takođe, treba naglasiti i činjenicu da je Prijestonica Cetinje, u svrhu kontinuirane pomoći porodici Jovović, iskoristila i drugi raspoloživi mehanizam, kada je riječ o licima u stanju socijalne potrebe.

Neposredno po obraćanju, lokalna uprava uputila je Crvenom krstu inicijativu da porodici Jovović bude upućena i pomoć u vidu paketa sa odjevnim predmetima, što je, takođe, realizovano.

Napominjemo i da Prijestonica Cetinje sa posebnom pažnjom prati situaciju u vezi sa liječenjem maloljetne Tamare Jovović, te kako je lokalna uprava spremna da, kao i do sada, pruža punu podršku nastojanjima da naša maloljetna sugrađanka dobije adekvatan medicinski tretman – kako direktnim putem, tako i posredovanjem, odnosno zastupanjem slučaja porodice Jovović kod drugih subjekata.

Na posljetku, izražavamo nadu da ćemo, svi zajedno doprinijeti da naša maloljetna sugrađanka što prije dobije neophodnu medicinsku njegu, uz zahvalnost javnosti koja aktivno doprinosi ostvarenju tog cilja.

Bonus video: