Zdravstveni radnici ljuti jer plate primaju sredinom mjeseca

Pavićević smatra da je odnos države prema zdravstvenim radnicima "prilično nonšalantan" i, kako je naveo, trudiće se da se to u budućem periodu riješi na pravi način.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.06.2011. 11:10h

Zaposleni u zdravstvu tražiće da im plata bude isplaćivana kad i ostalim radnicima koji je primaju iz budžeta do petog u mjesecu, a ne kao do sada, sa zakašnjenjem, rekao je predsjednik Sindikata radnika zdravstva i socijalne zaštite Vladimir Pavićević.

Zaposlenina u zdravstvu juče je isplaćena majska plata.

Prema njegovim riječima, poslednje kašnjenje plata potvrdilo je stav zaposlenih da moraju tražiti da se u granskom kolektivnom ugovoru izmjeni odredba koja propisuje da se zdravstvenim radnicima zarada isplaćuje do desetog u mjesecu a ostalim do petog.

"Kada svi ostali radnici koji je primaju iz budžeta prime najkasnije do drugog, trećeg ili četvrtog u mjesecu", rekao je Pavićevic.

Problem zaštite na radu

On je naveo da su u toku izmjene granskog kolektivnog ugovora i očekuje da će doći do promjena.

"Poslednja plata nam je uplaćena u utorak a objašnjeno nam je da je razlog kašnjenja kontrola prazničnog obračuna. Prema našim informacijama i drugi obračun je završen. Mi smo se nadali da ćemo je do petka dobiti, ali bila je tek juče", pojasnio je on.

Pavićević smatra da je odnos države prema zdravstvenim radnicima "prilično nonšalantan" i, kako je naveo, trudiće se da se to u budućem periodu riješi na pravi način.

Podsjetio je da je krajem prošle godine usvojen opšti kolektivni ugovor i svi granski moraju da se usklade sa njim.

"Insistiraćemo ne samo na pitanju kašnjenja plata već i na zaštiti na radu, uslova za rad u sindikatu kao i zarada u zdravstvu" kazao je on, dodajući da vjeruje da će uspjeti da promjene i poboljšaju odnos države prema radnicima.

Bonus video: