Forum Progres dijeli stipendije samo za LGBT osobe

Izvršni direktor Forum Progresa Zdravko Cimbaljević objasnio je da će stipendije dodjeljivati LGBT osobama koje ispune određene kriterijume
58 pregleda 0 komentar(a)
zdravko cimbaljević, Foto: Boris Pejović
zdravko cimbaljević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.06.2011. 08:17h

Predstavnici nevladine organizacije LGBT Forum Progres pozvali su zainteresovane homoseksulace, lezbejke, biseksualne i transrodne osobe da se prijave za dobijanje stipendija, u iznosu od maksimalno 1.800 eura na godišnjem novou.

Ta NVO će po završetku nedavno raspisanog konkursa dodijeliti učeničke, studentske, aktivističke stipendije i one koji se tiču istraživačkog, kulturnog, naučnog, novinarskog, umjetničkog i sportskog rada.

Finansijsku pomoć za taj program, kako tvrde, dobiće i od ministarstava prosvjete i rada, kao i privatnih donatora.

Iz Ministarstva prosvjete i sporta potvrđeno je da će se za stipendije dati 700 eura

Izvršni direktor Forum Progresa Zdravko Cimbaljević objasnio je da će stipendije dodjeljivati LGBT osobama koje ispune određene kriterijume, a broj stipendija zavisiće od pristiglog novca prijatelja LGBT zajednice.

“Prikupljamo donacije ljudi koji nas podržavaju. Do sada je prikupljeno 400 eura od članova naše NVO, Centar za građansko obrazovanje uplatio je 500, a istraživač kršenja ljudskih prava Aleksandar-Saša Zeković 1.000 eura.

Iz Ministarstva prosvjete i sporta potvrđeno je da će se za stipendije dati 700 eura, a iz Ministarstva rada i socijalnog staranja 500 eura”, kazao je Cimbaljević “Vijestima”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: