URA otkriva: Blažić sa ekipom pojeo 510 eura Prijestonice

"Interesantno će biti vidjeti da li će ovaj ručak pravdati dočekom imaginarnih investitora iz Bangladeša. Ipak, jedno je sigurno. Cetinje investitora gledalo nije, dok je dug zbog nesavjesnog trošenja narastao na preko 25 miliona"
681 pregleda 62 komentar(a)
Ažurirano: 10.04.2018. 07:43h

Cetinjski odbor Građanskog pokreta URA dostavio je nove dokaze koji pokazuju da je visoki funkcioner Prijestonice Cetinje Dražen Blažić, kao savjetnik bivšeg gradonačelnika Aleksandra Bogdanovića, za jedan ručak u morinjskom restoranu “Ćatovića Mlini” potrošio čak 510.50 eura sa računa cetinjske uprave.

URA je ranije javnosti dostavljala telefonske račune Blažića, koji je za mjesec dana trošio i po 680 eura na račun Prijestonice, dok su dostavljali račune i iz podgoričkog restorana “Dali”, kada je prije nekoliko godina Blažić ručao za 308,70 eura.

URA je krajem septembra prošle godine dostavila i preko 50 različitih fotografija, prikupljanih tokom nekoliko nedelja, koje su pokazale da je Blažić svog službenog džipa (Tojotu), koristio mjesecima i za privatne potrebe.

“Pošto je prethodni račun iz restorana „Dali“ u iznosu od 308,70€ rukovodstvo Prijestonice pravdalo dočekom investitora iz Jemena, interesantno će biti vidjeti da li će ovaj ručak pravdati dočekom imaginarnih investitora iz Bangladeša. Ipak, jedno je sigurno. Cetinje investitora gledalo nije, dok je dug zbog nesavjesnog trošenja narastao na preko 25 miliona! Stoga pozivamo novo rukovodstvo, a prije svega gradonačelnika Aleksandra Kašćelana, da uradi eksternu reviziju poslovanja njegovih prethodnika i izvijesti građane na koji način je trošen novac svih nas. U suprtom ćemo smatrati da isti svjesno abolira krivce za stanje u kojem se našla Prijestonica i na taj način odgovornost za katastrofalno stanje preuzima na sebe”, ukazali su u Građanskom pokretu URA.

Galerija

Bonus video: