Ovako se slavi 58 godina mature!

Selili smo se iz zgrade OŠ "Savo Pejanović" u neuslovene prostorije u Drpama Mandića na čijim je temeljima nedavno niklo moderno i savremeno opremljeno zdanje srednje ekonomske škole "Mirko Vešović"
90 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.06.2011. 15:07h

Generacija maturanata srednje ekonomske škole iz Titograda koja je prije 58 godina prva završila školovanje po četvorogodišnjem obrazovanju okupila se na Žabljaku i evocirala uspomene na đačke dane.

"Ovdje nas je oko 20, onih koji mogu zdravstveno podnijeti durmitorsku klimu. Okupili smo se i da vidimo koliko smo se za ovo vrijeme promijenili. Kako smo prevazišli brojne teškoće, nevolje i prepreke.

I da se sjetimo naših drugova i drugarica koji više nijesu sa nama. I onih koji su raseljeni. I naših profesora od kojih je tek po neki u životu ali sa zdravstvenim problemima zbog kojih nijesu sa nama", kazao je novinar u penziji Vojo Vujotić, sa Rankom Radovanović Ban organizator svih dosadašnjih druženja.

"Kako smo učili i gradili našu domovinu. Selili smo se iz zgrade OŠ "Savo Pejanović" u neuslovene prostorije u Drpama Mandića na čijim je temeljima nedavno niklo moderno i savremeno opremljeno zdanje srednje ekonomske škole "Mirko Vešović."

Organitatori kažu da se okupljaju dva puta godišnje, uglavnom u Podgorici.

"Drugi dio okupi se u Beogradu. Puno nas je u dijaspori. Za dvije godine je jubilej, 60 godina mature. Očekujem da se sastane bar polovina od blizu 400 maturanata iz generacije 1953. godine".

Među "maturantima" ima knjigovođa, direktora, kontrolora, vještaka, doktora nauka, profesora univerziteta, partijskih funkcionera, advokata, predsjednika Opština, narodnih poslanika, književnika, publicista.

Vujotić ističe doprinos prof. dr. Pavla Bogetića na svim njihovim okupljanjima. Pominje gostoprimstvo njihovih domaćina, Žabljačana Drage Janjić Jakić, Milivoja Lauševića i Mila Stijepovića u hotelu "Gorske oči" gdje su proveli lijepe trenutke i uz zvuke harmonike stavili do znanja da sa sa lakoćom nose gotovo osam decenija života.

Galerija

Bonus video: