Novi čistač tivatskih ulica ima motor od 3.000 kubika

Vozilo je proizvod britanske specijalizovane firme „Džonston“, a koštalo je 31.000 eura, kaže tehnički direktor tivatskog komulanog preduzeća, Tonko Lukšić
124 pregleda 0 komentar(a)
komunalno vozilo, Foto: Željko Komnenović
komunalno vozilo, Foto: Željko Komnenović
Ažurirano: 07.06.2011. 16:20h

Javno preduzeće „Komunalno“ u Tivtu nabavilo je specijalno vozilo za čišćenje ulica, koje je već danas imalo probne vožnje po gradu.

Probna vožnja malog vozila sa istaknutim velikim opštinskim grbom i engleskim registarskim oznakama privlačila je pažnju prolaznika.

Vozilo je proizvod britanske specijalizovane firme „Džonston“, a koštalo je 31.000 eura, kaže tehnički direktor tivatskog komulanog preduzeća, Tonko Lukšić.

„Vozilo je stiglo u subotu. Radi se o izuzetno jakoj mašini, snaga motora je 3.000 kubika. Brzina kretanja po putu je jako bitna za nas i naše građane jer može da dostigne brzinu od 50 kilometara na čas. Trenutno smo u nekoj pripremi i obuci vozača za korišćenje ovog vozila i očekujemo da će u najskorije vrijeme vozilo biti u upotrebi.“, rekao je Lukšić.

Prema njegovim riječima vozilo je najmenski predviđeno za čišćenje ulica i javnih površina koje treba detaljno očistiti.

Bonus video: