Zvanično završena sezona skijanja na Žabljaku

Tomić je proteklu sezonu osijenio uspješnom i najavio dostavljanje pokazatelja o poslovanju od 23. decembra, kada je sezona skijanja počela, do danas
66 pregleda 1 komentar(a)
skijanje, Foto: Obrad Pješivac
skijanje, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 09.04.2018. 12:43h

Nakon 118 dana, skijalište Savin kuk, danas je i zvanično završilo sezonu skijanja, saopšteno nam je iz DOO Turistički centar „Durmitor“.

Poslednjeg dana skijanja na terenima je bilo tek desetak skijaša. Svi na stazi, desno od podnožja skijališta koju opslužuje ski lift, jedina vučnica koja je poslednjeg radnog dana funkcionisala.

"Uprava je donijela odluku da se zimska sezona završi. Jednostavno, interesovanja nema kako bi se sezona nastavila iako snijega, od međustanice uspinjače „Savin kuk I“ pa do vrha Savinog kuka, ima u izobilju", kaže upravitelj skijališta Milutin Tomić.

Tomić je proteklu sezonu osijenio uspješnom i najavio dostavljanje pokazatelja o poslovanju od 23. decembra, kada je sezona skijanja počela, do danas.

"Odmah počinjemo sa remontom žičara kako bi sprembo dočekali kopnenu varijantu našeg poslovanja. Uspon na vrh Kuline jedna je od najatraktivnijih turističkih ponuda na Durmitoru jer se sa tog vrha pružaju prelijepi pogledi na ostale vrhove Durmitora, Jezerski površ i najveći broj planina sjevera Crne Gore. Za taj doživljaj na usluzi su i teleskopi koje smo tamo postavili. Prošlogodišnja ljetnja sezona bila je najbolja od kada postoji skijalište i postojeća infrastruktura i želimo da makar dostignemo broj posjetilaca", kazao je Tomić.

Trenutak kada su skijalište posjetili najmlađi fudbaleri Sutjeske koji su na Žabljak doputovali kako bi sa ovdašnjim vršnjacima odigrali utakmicu na modernizovanom igralištu i simbolično je najavio smjenu turističkih sezona u vodećem kontinentalnom turističkom centru Crne Gore.

Bonus video: