Kolašinski đaci izvodili Mocarta, Hazlingera, Griga...

Dobitnici Zlatnih lira pijanisti Petar Miladinović i Milica Popovic i trio harmonika Bobana Glavičanin, Jovana Bulatović i Jovan Miladinović ponovo su oduševili
0 komentar(a)
koncert, kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
koncert, kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 02.06.2011. 10:56h

Koncertom na kojem je učestvovalo više od sto učenika, kolašinska Škola za osnovno muzičko obrazovanje obilježila je 33 godine postojanja. Najmlađi kolašinski muzičari na klaviru, harmonici i gitari predstavili su se kompozicijama Mocarta, Hazlingera, Griga, Skarlatija...

Pred brojnom publikom na koncertu povodom dana škole, nastupili su mlađi i stariji hor, solisti iz svih razreda ali i kamerni orkestar, koji je izveo kompozicije „Šajo dušo“ i Knitelov „Regtajm dens“.

Koncert je bio prilika da Kolašinci još jednom aplauzom pozdrave i slušaju najbolje učenike Škole za osnovno muzičko obrazovanje, koji su se sa nedavno održanog Tridesetosmog festivala mladih muzičara Crne Gore u Kotoru vratili sa nagradama.

Dobitnici Zlatnih lira pijanisti Petar Miladinović i Milica Popovic i trio harmonika Bobana Glavičanin, Jovana Bulatović i Jovan Miladinović, u klasi profesora Vanje Šćepanovića i profesorica Ivane Peković i Sonje Bulatović ponovo su oduševili publiku svojim nastupima.

Najmlađi kolašinski muzičari i njihovi profesori očekuju da će uskoro raditi u mnogo boljim uslovima jer je u toku izgradnja nove zgrade OŠ „Risto Manojlović“, u kojoj je predviđen prostor i za muzičku školu.

Bonus video: