"Hrabri sokoli" posjetili Dječju bolnicu

Prilikom posjete naši reprezentativci su obišli odjeljenje dječije hirurgije i razgovarali sa djecom o njihovim zdravstvenim problemima i fudbalu
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 18:09h

Crnogorski reprezentativci Srđan Blažić i Marko Ćetković posjetili su Dječiju kliniku KBC-a Crne Gore u okviru akcije “Ambasadori fudbala” koju realizuje Grassroots kancelarija FSCG.

Prilikom posjete naši reprezentativci su obišli odjeljenje dječije hirurgije i razgovarali sa djecom o njihovim zdravstvenim problemima i fudbalu.

Djeca su od Srđana i Marka dobili poklone sa obilježjima FSCG, u vidu šalova, sveski, zastavica, dok je direktorici klinike Vesni Miranović uručena lopta sa potpisima svih igrača i stručnog štaba naše „A“ selekcije, koja će ubuduće krasiti vitrine ove institucije.

Rukovodilac Grassroots kancelarije FSCG Zoran Mijović istakao je da je posjetom Dječijoj klinici zaokružen set aktivnosti Grassroots kancelarije koje su imale za cilj promociju fudbala i uživanje u ovoj igri.

"Ovo je posljednja akcija koju je organizovala Grassroots kancelarija FSCG pred utakmicu sa Bugarskom. Ovom akcijom želimo da pokažemo da fudbal pored sportske i vaspitne ima i humanu notu. Nakon svih aktivnosti koje smo organizovali u protekla tri mjeseca, programa za ženski i amaterski fudbal, za djecu sa posebnim potrebama, za škole fudbala i za veterane, možemo zaključiti da smo uključili i fudbalski aktivirali i animirali veliki broj ljudi svih uzrasta u cijeloj Crnoj Gori. Na taj način stvorili smo ogromnu pozitivnu energiju koja će biti dodatni stimulans našim reprezentativcima pred veoma značajnu utakmicu sa Bugarskom u subotu. Zahvalnost za posjetu dugujemo Dr Vesni Miranović, direktorici Dječije klinike kao i Dr Đorđu Suhihu i Dr Arifu Bajmaku, načelnicima odjeljenja koja su obišli naši reprezentativci", rekao je Mijović.

Veliki broj djece tražio da ostane na odjeljenju i nakon dozvole za povratak kući, kako bi dobio priliku da upozna svoje idole i razgovara sa njima.

Galerija

Bonus video: