U Centru "Ljubović" otvorena renovirana prihvatna stanica

"Ima još djece kojoj je pomoć neophodna i zbog toga su Vlade SAD i Crne Gore posvećene ideji da im tu pomoć i pruže", kazala je Braun.
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 16:09h

Američka ambasadorka u Crnoj Gori Su Kej Braun i ministar rada i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Suad Numanović otvorili su renovirani objekat prihvatne stanice u JU Centar za djecu i mlade "Ljubović" kapaciteta za deset štićenika.

Pored sredstava koje je uložilo Ministarstvo rada i socijalnog staranja, 200.000 dolara za renoviranje objekta uložila je i Komanda američkih vojnih snaga u Evropi (EUCOM), preko ambasade SAD u Podgorici i Kancelarije atašea za odbranu.

"U ime Vlade SAD da otvorimo ovaj prihvatni centar za djecu u potrebi. SAD shvataju da su djeca naša budućnost i da smo u obavezi da im otvorimo mogućnost izbora u životu. Zahvalila bih se svima koji čine sve da djeca imaju neophodnu pomoć za nesmetan razvoj. Znam da širom Crne Gore ima još djece kojoj je pomoć neophodna i zbog toga su Vlade SAD i Crne Gore posvećene ideji da im tu pomoć i pruže", kazala je ambasadorka Su Kej Braun.

Novac za ovaj objekat donirao je i Ahmet Kurmemaj sa suprugom, osnivač Dječje fondacije “Kajla i Dženana Kurmemaj” iz Njujorka, inače porijeklom iz Bara, koji je Centru poklonio namještaj i opremu u vrijednosti od 18.000 eura.

"Ovim smo pokazali kako jednu staru školu možemo adaptirati i u njoj na pravi način da zbrinemo naše štićenike. Naravno, naš cilj nije da štićenika ima što više, već što manje i da ih izvedemo na pravi put i pomognemo im da postanu korisni članovi društva. Isto tako želja nam je da u svim centrima otvorimo Centre za djecu sa smetnjama u razvoju. Šansa za sve je politika Ministarstva rada i socijalnog staranja", rekao je Numanović.

Bonus video: