Ove sezone bez polunagih plesačica u "ponudi" lokala u Budvi

"Cjelokupan aspekt bezbjednosti, koji je velika prednost turističke Crne Gore i Budve, preduslov je turizma", rekao je gradonačelnik Rađenović
0 komentar(a)
Ažurirano: 01.06.2011. 15:50h

Polunage djevojke, koje igraju uz šipke na šankovima otvorenih barova na budvanskom šetalištu, ove sezone više ne smiju biti "ponuda", dogovoreno je na sastanku šefa Vladine Kancelarije za borbu protiv trgovine ljudima Zorana Ulame i gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića.

Oni su rekli da će inspekcijske službe i policija učiniti sve da se suzbiju pojave koje turiste asociraju na eventualnu prostituciju ili trgovinu ljudima,

Budva kao turistička destinacija, naveo je Rađenović, nije se susrela sa ozbiljnim posljedicama trgovine ljudima.

"Ovakvi sastanci su dobri jer svi moramo biti svjesni da bez obzira na to što je nešto daleko od naše kuće, treba preventivno da djelujemo. Cjelokupan aspekt bezbjednosti, koji je velika prednost turističke Crne Gore i Budve, preduslov je turizma", rekao je Rađenović.

Bolje spriječiti...

Navodeći da je dogovoren pojačan inspekcijski nadzor tokom predstojeće sezone, Ulama je kazao da su dogovorene kontrole ugostiteljskih lokala i noćnih klubova.

"Sve to u cilju da ne bismo došli u situaciju da se bavimo posljedicama", kazao je Ulama.

On je naglasio da postoji problem kada su u pitanju djeca prosjaci, koji je evidentiran u svim zemljama regiona.

"Pri kraju smo sa istraživanjem kada su u pitanju djeca prosjaci i kao što svi znamo tu ima mnogo faktora sa kojima se treba pozabaviti, od nezaposlenosti do neobrazovanja. Zato i mislimo da treba što više djece uključiti u obrazovni sistem", naveo je Ulama.

Bonus video: